131019098
19 Nisan 2024, Cuma

CUMHURİYET TIRI ALİAĞA’DA

14 Eylül 2019, Cumartesi 06:52

     


Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) hayata geçirdiği proje kapsamında ülkeyi dolaşan Cumhuriyet Tırı, Aliağa’nın kurtuluşunun 97. yılında ilçeye geldi. Aliağa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılı da Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) hayata geçirdiği proje kapsamında, Milli Mücadele'nin 100'üncü yılı dolayısıyla Türkiye'yi dolaşan Cumhuriyet Tırı, Aliağa’ya geldi. Cumhuriyet Tırı Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi üyeleri ve yönetiminin katılımıyla Demokrasi Meydanı’nda sergilendi. Törende Aliağa’da faaliyet gösteren STK’lar Emek ve Demokrasi Platformu ve Aliağa Belediyesi’ndeki işlerinden atılan işçiler ve vatandaşlar katılım gösterdi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.

İlk olarak Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi Başkanı Erol Ertürk Aliağa’nın kurtuluşuyla alakalı tarihi bilgiler verdi. Başkan Ertürk, “ Bu sene Atatürkçü düşünce Derneği Genel Merkezi 3 adet tır hazırladı. Bu tırın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bu tırlardan bir tanesi Karadeniz Bölgesi’nde dolaşmakta. Bir tanesi Ege ve Akdeniz’de dolaşıyor. Bir tanesi de İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde dolaşıyor. Yılsonuna kadar100. Yıl etkinlikleri kapsamında kutlama ve anma programlarında kullanılacak. Aliağamızda her yıl düzenli şekilde kutladığımız Aliağamızın kurtuluşunun etkinliklerini kapsamlı olarak başta Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere katılımlarıyla kutlamaktan yanayız. Bu isteğimizi hep öne sürdük. Ne yazık ki yine katılım sağlanmadı. Aliağamızın kurtuluşunu protokol üyelerimize kabullendiremedik. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. ” İfadelerini kullandı. Ertürk’ün konuşmasının ardından ADD İlçe Yönetim Kurulu üyesi Selim Erkmen ve araştırmacı yazar Cevat Yıldırım günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarını yaptı. Konuşmaların ardından Cumhuriyet Tırı’nın açılış töreni gerçekleşti. Açılışın ardından tören son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler