131019098
19 Nisan 2024, Cuma

AKYÜZ, BİLİM PROJESİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

14 Eylül 2021, Salı 07:03

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, Aliağa’da 16-17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Aliağa Bilim Şenliği; Sanayinin Kalbinde Bilim” adlı proje hakkında bilgi verdi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında "Aliağa Bilim Şenliği; Sanayinin Kalbinde Bilim” adlı projesi, ülke genelinde 2020 yılında kabul edilen 54 projeden biri olmuştu. Pandemi nedeniyle 2 kez ertelenen proje 16-17-18 Eylül tarihlerinde Avcı Ramadan Rekreasyon alanında gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek Bilim Şenliği hakkında bilgi veren Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, “4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı, bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlıyor. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri kapsamında Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bilim Şenliği; Sanayinin Kalbinde Bilim adlı projesi ülke genelinde 2020 yılında kabul edilen 54 projeden biri oldu. Pandemi nedeniyle iki kez tarih ertelemesi yapılan projemizi 16-17-18 Eylül’de Aliağa halkıyla ve öğrencilerimizle buluşturacak olmanın heyecanı içindeyiz.” Dedi.

Projeye destek veren kurumlara teşekkür etti

Yeni eğitim öğretim yılının böyle güzel bir etkinlikle başlayacak olmasından dolayı memnuniyetini belirten Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, “16-17-18 Eylül 2021 tarihlerinde yapılacak olan Bilim Şenliğimizde 46 atölye çalışması, 20 Gör-Geç İstasyonu, sergiler, söyleşi ve konferanslar, konserler, sportif faaliyetler de dahil günlük ortalama 130 etkinlik planladıklarını bu faaliyetlerde ilimizin yanı sıra farklı illerden akademisyen ve öğretmenler de görev alacak.” İfadelerini kullandı.

Akyüz, 7'den 70'e toplumun her kesimini bilim, kültür, sanatla buluşturarak toplum ile bilim arasında köprü kurmayı hedefledikleri projede Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Belediyesi, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü, Aliağa Deniz Ticaret Odası, Aliağa Ticaret Odası, Aliağa Engelliler Derneği, Erşan Gıda Hizmetleri, Etap Altınel Aliağa, Hilton by Hampton, Üniversiteler ve okullarla işbirliği içinde çalışıldığını belirterek destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler