AYDEM ENERJİ'DEN İSTANBUL PORTFÖY'E DAVA
14 Ekim 2021, Perşembe 06:14| Tweet |
Aydem Enerji, İstanbul Portföy Yönetimi'nin mevzuata aykırı olmasına rağmen halka arzın ilk gününde usulsüz açığa satış yaptığını ve şirket hisselerinin olağan fiyat akışına müdahale ettiğini belirterek, İstanbul Portföy hakkında hukuki işlem başlatacaklarını açıkladı.
Aydem Enerji, İstanbul Portföy Yönetimi'nin mevzuata aykırı olmasına rağmen halka arzın ilk gününde usulsüz açığa satış yaptığını ve şirket hisselerinin olağan fiyat akışına müdahale ettiğini belirterek, "Şirketimizin itibarını ve hisse değerini olumsuz yönde etkileyen bu usulsüz işlem hakkında, gereken hukuki süreçler başlatılacak olup sürecin takipçisi olacağız." açıklamasında bulundu.
Açıklamada şöyle denildi: "Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Aydem Yenilenebilir Enerji (AYDEM) hissesinde usulsüz açığa satış işlemleri gerçekleştirilmesi nedeniyle İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş'ye, 1 milyon 921 bin 326 TL idari para cezası uygulama kararı aldığını açıklamıştır. Söz konusu şirket, mevzuata aykırı olmasına rağmen Aydem Yenilenebilir Enerji'nin halka arzının ilk gününde usulsüz açığa satış yaparak, şirket hisselerinin olağan fiyat akışına müdahale etmiş, ilk işlem gününde hisse fiyatında yanlış ve yanıltıcı izlenimler uyandırmış, bu şekilde hissemizin değeri ile şirketimizin itibarını olumsuz etkilemiş, şirketimizi ve yatırımcılarımızı zarara uğratmış ve mağdur etmiştir. Şirketimizin itibarını ve hisse değerini olumsuz yönde etkileyen bu usulsüz işlem hakkında, gereken hukuki süreçler başlatılacak olup sürecin takipçisi olacağız.
Ayrıca, hisse senedimizin yukarıda bahsedilen nedenle başlayan değer kaybı sırasında farklı platformlarda dile getirilen mesnetsiz bir iddianın da açıklığa kavuşturulması ihtiyacı doğmuştur. Şirketimizin halka arzı sırasında, izahnamemizde de açıklandığı üzere, ilgili SPK mevzuatına uygun şekilde, halka arz eden pay sahibi Aydem Enerji Yatırımları A.Ş. adına İş Yatırım tarafından fiyat istikrarı işlemleri gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede ve ilgili SPK mevzuatı kapsamında, şirketimiz hisselerinin Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamasını müteakip 30 gün boyunca, İş Yatırım tarafından hisse fiyatındaki ani düşüş ve dalgalanmaları önlemek amacıyla geri alımlar yapılmıştır. Bu işlemlerin sona ermesiyle işlemlerle ilgili detaylar, işlemi gerçekleştiren aracı kurum tarafından, 28 Mayıs 2021tarihinde yapılan KAP açıklamasıyla kamuoyuna duyurulmuştur.
Fiyat istikrarı işlemlerinin olağan yapısı ve mevzuatın gereklilikleri uyarınca, fiyat istikrarı süreci boyunca alımı yapılan hisseler, İş Yatırım tarafından fiyat istikrarına ilişkin açılmış özel bir hesapta muhafaza edilmiştir. İşlemin 28 Mayıs 2021 tarihinde tamamlanmasını müteakip, ilgili hisseler İş Yatırım tarafından halka arz eden pay sahibi Aydem Enerji Yatırımları A.Ş.'nin Yapı Kredi Yatırım nezdindeki hesaplarına virman edilmiştir. İzahnamemizde belirtildiği üzere, fiyat istikrarı amaçlı alınan bu hisselerin, bir yıl süreyle halka arz fiyatının altında bir bedelle satışı söz konusu değildir. Bu nedenle, bu hisseler alış tarihlerinden bugüne kadar herhangi bir satış işlemine konu olmamıştır. Bu durum, Merkezi Kayıt Kuruluşu kayıtlarıyla sabittir. Aydem Yenilenebilir Enerji Türkiye geneline yayılan 26 genç yenilenebilir enerji santraliyle, Türkiye'nin sürdürülebilir kaynaklarla büyümesine katkı sağlamaya, daha iyi bir gelecek için üretmeye ve yatırımcılarıyla birlikte büyümeye devam edecektir."
(HABER MERKEZİ)

Yıllardır atıl durumda olan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi'nin yıkımına başlandı.

Türkiye Oryantiring Şampiyonaları’nda Aliağa Gençlik ve Spor İlçe

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayide çevreci

Müzisyen Emre Çakmakoğlu, alternatif rock esintili, duygusal şarkılarında

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, yaptıkları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da gölet temizliği, yol tesviyesi

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte hayatımızın birçok alanı dijitalleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kimlik bilgisi paylaşımı olmadan ve sosyal

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu ikinci maçında bugün Petrolina

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yapımı tamamlanan Aliağa Yolcu İskelesi’ne

Aliağa’da hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan Sema–Tevfik Yiyitalp

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısında,

Adnan Arduman, öyküden romana, fotoğraftan mizaha uzanan yaratıcı bir sanatçı.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 139'uncu toplantısında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’daki mahalle temizlik çalışmalarını

KCT 1461 Trabzon FK Teknik Direktörü Olcay Şahan, yarın oynanacak Aliağaspor

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında


















