Orman yangınlarına ilişkin güncel bilgiler "Yeşil Vatan Ekranı"nda
14 Kasım 2022, Pazartesi 06:21Tweet |
Tarım ve Orman Bakanlığı, orman yangınlarına ait güncel verilerin anlık izlenebilmesi amacıyla "Yeşil Vatan Ekranı" oluşturdu.
Tarım ve Orman Bakanlığından edinilen bilgiye göre, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ekipleri bir yandan yangınlara müdahale ederken diğer yandan da vatandaşların bilgilendirilmesi için çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda, OGM'nin internet sitesinde (www.ogm.gov.tr) "Yeşil Vatan Orman Yangını-Vatan Savunması" sekmesi oluşturuldu. Sayfada vatandaşların orman yangınlarına ilişkin anlık takip edeceği bilgiler yer alıyor. Güncel olarak, devam eden veya kontrol altına alınan yangınların bilgisine ulaşılabiliyor. Meydana gelen orman yangınlarının aylık olarak sayısı bulunan sayfada geçen yılla karşılaştırma yapılabiliyor. Ayrıca yıllık olarak bu rakamlarla birlikte yanan orman alanlarına da erişilebiliyor. Sayfadaki havacılık verilerinde ise kaç saatte, ne kadar sorti yapıldığı ve su atıldığı bilgilerine ulaşılabiliyor. Orman yangınlarına havadan kaç araçla müdahale edildiği bilgileri de ekranda yer alıyor. Öte yandan sayfada, yanan alanların öncesi ve sonrasını gösteren fotoğraflar da bulunuyor.
"Son 20 yılda ormanlık alanımızı 2,3 milyon hektar artırdık"
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, orman alanlarına yönelik çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulundu. Ormanların sadece geçmişten kalan miras değil, aynı zamanda gelecek nesillerin emaneti olduğunu vurgulayan Kirişci, "Bu nedenle 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü'nün bu yılki temasını 'Türkiye Yüzyılı'na Nefes' olarak belirledik. Ülkemiz, son yıllarda orman varlığını istikrarlı şekilde artıran nadir ülkelerden biridir. Son 20 yılda ormanlık alanımızı 2,3 milyon hektar artırdık. Dünyada orman varlığını artıran ülkeler sıralamasında Avrupa'da birinci, dünyada ise altıncı sıradayız. En çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında ise Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü durumdayız. Deniz yetki alanlarını kapsayan suları nasıl 'mavi vatan' diye tanımlıyorsak ülkenin orman varlığını da 'yeşil vatan' olarak görüp, bunu vatan savunmasıyla eşdeğer tutuyoruz." dedi.
Kirişci, "Yeşil Vatan Ekranı"nı orman yangınları, söndürme çalışmaları ve diğer gelişmelerin anlık takip edilebileceği bir uygulama olarak vatandaşın hizmetine sunduklarını belirterek, "Milletimizin 'yeşil vatan'ımızın korunmasında gösterdiği hassasiyeti biliyoruz ve Bakanlığımızın bu alandaki çalışmalarını şeffaf bir şekilde yürütüyoruz." diye konuştu.
(AA)
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İleri Yaş İzmir Eylem Planı kapsamında
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın 1. dönem karne töreni gerçekleştirildi.
Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) katılımcıları
Aliağa Belediyesi, yarıyıl tatiline giren öğrenciler için eğlenceli etkinlikler
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, 18 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında,
Aliağaspor FK Futbol Nesine 3. Lig 16. hafta karşılaşmasında yarın sahasında ligin
İzmir Valisi Süleyman Elban, kent genelinde 2024 yılında 203 suç örgütünün
Petkim, Ege İhracatçı Birlikleri’nin “İhracatın Yıldızları 2024”
İZSU, Menemen’in Emiralem, Türkelli, Seyrek ve Villakent mahallelerinde
SOCAR Türkiye ve GİRVAK, "Girişimde Kadın Enerjisi Programı"nı başlattı.
Ege Genç İş İnsanları Derneği'nin olağan genel kuruluna katılan İzmir Büyükşehir
Menemen Belediyesi, polis olmak ya da üniversitelerin beden eğitimi bölümlerine
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Aygün Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Ltd.
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2025 yılındaki ilk birleşiminde
Büyükşehir Belediyesi tarafından Aliağa Belediyesi’nin talebi doğrultusunda
ALTO ile Aliağa Doğa Koleji Anaokulu arsında indirim protokolü imzalandı. Protokolle
Menemen Belediyesi, ilçede bulunan ilk ve ortaokul bahçelerinde seksek,
Evde tavuk döner yapmak, dışarıda tüketilen dönerlerin lezzetini ve
CHP İzmir İl Başkanlığı’nın organize ettiği “İktidar Yolunda Korkusuz
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5. kez düzenlenecek Çocuk
Aliağa Petkimspor, Basketbol Şampiyonlar Ligi play-in etabı ikinci maçında
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın-Denizli Otoyolu Açılış Töreni'nde yaptığı
İzmir Körfezi’ni temizleme görevinin bakanlıkta olduğunu ancak yapmadığını
Mersin Akdeniz Belediyesi'nin Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan’ın
2021 yılında okuyucuyla buluşan Yediler Teknesi adlı romanıyla Vedat Türkali
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 14. Hafta mücadelesinde
Bir dizi programa katılmak üzere İzmir’de bulunan CHP Genel Başkanı Özgür
İzmir, 2021 yılından bu yana en yağışlı aralık ayını geçirdi. Kentin içme
Aliağa Petkimspor, Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftasında bugün sahasında
SOCAR Fiber, EXA Infrastructure ile stratejik bir iş birliği anlaşması imzalayarak
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Körfez ile
Aliağa Belediyesi’nde 2025 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Basketbol Şampiyonlar Ligi play-in etabı ilk maçında Aliağa Petkimspor, İsrail'in
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılının ilk haftasında okullara hijyen