131019098
24 Nisan 2024, Çarşamba

GAZİ ORTAOKULU ‘Pİ GÜNÜ’NÜ KUTLADI

15 Mart 2019, Cuma 06:58

     


Gazi Ortaokulu Dünya Pi Günü kapsamında bir etkinlik düzenledi. Okulun Matematik Zümresindeki öğretmenlerin farkındalık yaratmak için organize ettiği etkinliğin geliri LÖSEV’e bağışlanacak.

Gazi Ortaokulu Dünya Pi Günü kapsamında okulun Matematik öğretmenleri bir araya gelerek farkındalık yaratmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında Gazi Ortaokulu giriş katında bir kermes düzenlendi. Kermeste pi sayısı şeklinde öğrencilerin aileleri tarafından hazırlanan tatlı ve tuzlu kurabiyeler öğrenciler tarafından satışa sunuldu. Seval Yelen'in yaptı€ı 'Pi' sayısı þeklindeki yaþ pasta be€eni topladı.

Satışa sunulan kurabiyelerin gelirinin LÖSEV’e bağışlanacağı duyuruldu. Etkinliğin organizasyonunda bulunan öğretmenlerden olan Eylem Çetinbaş etkinlik hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Çetinbaş, “matematik zümre arkadaşlarımla beraber her sene Mart ayının 14’ünde Dünya Pi gününü kutluyoruz. Bu sene yaptığımız etkinliklerden biri 5. sınıflarımız pi kurabiyeleri yapıp satıyoruz. Elde ettiğimiz geliri de her sene LÖSEV’e bağışlıyoruz. 7. Ve 8. Sınıflarımıza da bilgi yarışması yapıyoruz. Etkinlikler, müzik birleşimini sağlayıp bugünü bir şenlik havasında geçiriyoruz. Asıl amaçladığımız şey, çocukların matematikle olan kaygıları korkularını ortadan kaldırmak. Matematikle ilgili merak uyandırmak. Farkındalık yaratmak. Pi sayısı nedir niye vardır? Bu soruları öğrencilerimizin kafasında oluşmasını sağlıyoruz. Matematikle de eğlenebileceğimizi gösterebilmek için biz her sene bu etkinlikleri düzenliyoruz. Matematik zümremiz; Ayla Ceren Teknelioğlu, Sevgi Soylu, Şeref Kadıoğlu, Gülçin Gürkaynak ve benim içinde bulunduğum bir zümremiz var. Bu etkinliği birlikte planladık.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler