131019098
26 Nisan 2024, Cuma

ESNAF İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

15 Mayıs 2019, Çarşamba 06:21

     


İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’nin (İESOB) geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği yoğun katılımla Aliağa Öğretmenler Lokali’nde verildi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’nin geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğine Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu, Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, ALTO Meclis Başkanı Adnan Saka, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adal Altay, AK Parti İlçe Başkanı Kazım Sayın, DSP İlçe Başkanı Osman Kocabıyık, Menemen, Foça bölgesindeki odaların başkanları ve yöneticileri katılım gösterdi. Öğretmenler Lokali’nde verilen iftar yemeğinde Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek’in duasının ardından yemeğe başlandı. Yenen iftar yemeğinin ardından ilk olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Aliağa Şube Başkanı Serdar Berk açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Davetlilerin Ramazan Ayını kutlayarak sözlerine başlayan Berk, “ Oruçlarımızı Allah kabul etsin. Geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar yemeğimiz bize bağlarımızı kuvvetlendirme imkanı veriyor. Ramazan ayının ülkemize, bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“Esnafla bağlarınızı kuvvetlendirin”

Serdar Berk’in ardından İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Konuşmasına davetlileri selamlayarak başlayan Mutlu, “Değerli katılımcılar bugün soframıza şeref verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bugüne kadar esnaf teşkilatımıza yapmış olduğunuz katkılar için de teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlarım sizinle beraber çalışmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Eğer kürsülerde sesimiz gür çıkıyorsa, eğer sorunlarımız anlatmakta her türlü çalışmayı yapıyorsak sizin bize vermiş olduğunuz güçten kaynaklanıyor. Sizden memnunum, Allah’ta sizden razı olsun. Sizlerden başkanınız olarak isteklerim var. Yarın sabahtan itibaren sizin odanıza kayıtlı olan esnaf ve sanatkarları iş yerlerinde, kooperatiflerinde, bütün çalışma ortamlarında ziyaret etmenizi istiyorum. Nasıl Ramazan’ın ruhuna uygun, bizim gelenek haline getirdiğimiz, her sene her bölgede her esnafa ulaşmaya çalışıyorsak sizde bölgelerinizde ki esnaflarla bağlarınızı kuvvetlendirin. Toplam yedi odamız var bu bölgede. Esnafa sanatkara sizin elinizin sıcaklığını hissettirin. Onlara ‘sizin için ne yapabiliriz?’ sorusunu sorun. İsteklerini, sorunlarını sorun. Bayrama kadar bu arkadaşlarımızı ziyaret etmenizi istiyorum. Sizin varlık sebebiniz onlardır.” Şeklinde konuştu. Ramazan ayının ruhundan bahsedip, yöneticilere öğütlerde bulunan Mutlu, yardımlaşmanın önemi vurgulayarak sözlerine son verdi.

“Aliağa esnafından memnunum”

İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu’nun ardından Serkan Acar konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Acar, “Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah’a hamdolsun ki bir Ramazan’a daha hep birlikte kavuştuk. Bugün burada bu güzel iftar sofrasını kurup bizim bir araya gelmemizi sağlayan oda başkanlarımız, birlik başkanımız hepsinden Allah razı olsun. Ramazanımız mübarek olsun. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.” Dedi. Acar’ın ardından Aliağa Kaymakamı Erhan Günay sözlerine başladı. Günay, “ Allah nice güzel iftarlarda birlik içerisinde buluşmayı nasip etsin. Bizi bir arya getiren esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Aliağa esnafından inanılmaz derecede memnunum. Pek çok yerde görev yaptım. Ahilik teşkilatının özünün burada korunduğunu görüyorum. Nerede bir esnaf kardeşimi görsem güler yüzlü karşılanıyorum. Bizim müşteri olarak aradığımız şey tatlı dil, güler yüz. Ülkemiz biraz ekonomik sıkıntılardan geçiyor. Bu Ramazan ayının getirmiş olduğu durgunluklarda olabilir. Ama inşallah bayram yaklaştıkça tüm bunları da aşar, bol bereketli kazançlar elde edersiniz diye ümit ediyorum.” İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından yemek son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler