131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

NEMRUT KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NİN TEMELİ ATILDI

15 Mayıs 2019, Çarşamba 06:23

     


Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde (ALOSBİ) bulunan Nemrut Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atıldı.

50 bin metrekare alan üzerinde bulunan 98 üyeli 1. Etap Nemrut Küçük Sanayi Sitesi (NKSS) Kooperatifi’nin temeli atıldı. Kooperatifin kredi çekmeden üye aidatlarıyla kendi yaptığı NKSS’nin 3 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. 78 A tipi büyük (400 metrekare kullanım alanı), 20 B tipi küçük (200 metrekare kullanım alanı) dükkanın bulunduğu NKSS; ALOSBİ’nin tedarikçisi ve çözüm ortağı konumunda olacağı gibi bu sene devreye alınacak otobanın da yanında olması nedeniyle ilgi odağı olması bekleniyor.

1. etapta bulunan tüm dükkanların inşaat başlamadan sahiplerini bulduğu belirtildi. İlerleyen zamanlarda bu etapların hızla devamının geleceği ve daha genişleyeceği vurgulandı. Metrekaresine göre 2 tip dükkanın tasarlandığı NKSS, Türkiye’de bir OSB’nin içerisinde yer alan ilk Küçük Sanayi Sitesi özelliği taşıyor. Ayrıca limanlara, Tüpraş ve Petkim’e yakınlığıyla ALOSBİ içinde bulunan işletmelerin ulaşılabilirliği ve işlevselliğinin artması açısından da büyük avantaj sağlayacağı düşünülüyor.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler