131019098
23 Nisan 2024, Salı

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

15 Mayıs 2019, Çarşamba 06:14

     


Aliağa İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, '10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü' kapsamında ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilinci oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için '10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü” nedeniyle Aliağa İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından bir yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe, Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile yöneticilerin yanı sıra sağlık personelleri katıldı. Demokrasi Meydanında başlayan yürüyüş, daha sonra Liman Başkanlığı önüne kadar devam etti.

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlık Bakanlığı’nın '10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et' kapsamında ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ gerçekleştirilen yürüyüş tertiplediklerini belirten İlçe Sağlık Müdürlüğü doktoru Sinan Oğuzhan” En kolay spor5 km’yi yani 10 bin adım yürümeyi tavsiye ediyoruz. Aliağa’da uygun yürüme alanları var. Obeziteyi önlemekte en etkili yöntem spor yapmak ve yürüyüş yapmaktır. Obezite birçok hastalıklara temel oluşturuyor. Asıl amacımız bununla mücadele etmektir. Bununla mücadele yaparken yürüyüşün başka faydaları da bulunmaktadır. Depresyona bile fayda geldiği söyleniyor. Bu gün Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte farkındalık yaratmak için böyle bir yürüyüş düzenledik. Tüm halkımızı bundan sonra 10 bin adım yani 5 km yürümeyi tavsiye ediyoruz. 10 Mayıs, 12 Haziran Dünya Sağlıklı Hareketler günleri gibi böyle günlerde biz özellikle farkındalık yaratmak için öğrencileri de yanımıza alarak, uzun mesafeler değil ama, pankartlarımızla vatandaşlara bilgiler vermeye çalışarak onları spora teşvik etmeye çalışıyoruz” dedi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler