ŞİMDİ DE SEYYAR MASKEMATİK
15 Mayıs 2020, Cuma 06:51Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi yurttaşların tıbbi maskeye ücretsiz erişimini kolaylaştırmak için metro istasyonlarına yerleştirdiği maskematiklerin ardından, metronun olmadığı yerlerde seyyar maskematik uygulamasını başlattı. Seyyar maskematikler istenen her yere kurulabilecek.
Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında metro istasyonlarına maskematik yerleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, seyyar maskematikle metronun olmadığı yerlerde de maskeye erişimi kolaylaştırdı. İlki Buca’nın Şirinyer İZBAN durağının yanındaki parka kurulan seyyar maskematikten yolcular, İzmirim kartını göstererek içerisinde 5’er maske bulunan paketten alabiliyor. İzmirliler uygulamadan memnun.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin 19 noktasında maskematiklerin bulunduğunu hatırlatarak bu uygulamayla yurttaşların ücret ödemeden steril maskelere ulaştığına dikkat çekti. Seyyar maskematikleri daha da yaygınlaştıracaklarını kaydeden Soyer, Buca’nın ardından iki farklı noktada daha gelecek hafta içerisinde seyyar maskematiklerin devreye gireceğini ifade etti. Soyer, “Bunun güzelliği her yerde, dağ başında bile kullanılabiliyor olması. Elektrik olmayan yerde jeneratör ile çalışıyor. Her yerde vatandaşa hizmet götürebileceğimiz pratikliğe erişmiş olduk. Bu çok kıymetli. Bizim bulduğumuz bu yöntemle vatandaşa maskeyi kolaylıkla ulaştırmış oluyoruz. Devam edeceğiz” dedi.
“Vatandaşın nezdinde karşılığını buldu”
Buldukları bu çözümle yurttaşların maskeye ulaşma konusunda zaman zaman yaşadığı sorunları aştıklarını kaydeden Soyer, şunları söyledi: “Maskeler hem ulaşılmaz bir durumda hem de gerçekten pahalıydı. Vatandaş dışarı çıkmak zorunda kaldığında günde iki üç tane takmak zorunda kalabiliyor. Belediyemizin bu hizmetinin değerini bulduğunu düşünüyorum. Vatandaşın nezdinde de karşılığını bulduğunu görüyorum ve bununla iftihar ediyorum. Emek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Yolcular uygulamadan memnun
İzmirim kartını göstererek maske alan yolculardan Saadet Karaçalı, “Biz maske alma konusunda zorlanıyorduk. Ben belediyeye maske ve eldiven dağıtmaları için talepte de bulunmuştum. Çok iyi oldu. Bu şekilde haftada bir kere maskemizi alırsak çok rahat ederiz” dedi. Fikret Kara belediyeyi bu hizmetinden dolayı teşekkür ederek, uygulamanın kent genelinde yaygınlaştırılmasını istedi. Seyyar maskematiği kullanan Abdullah Alsaç “Çok güzel bir çalışma. Böyle bir sosyal olayda aktif oldukları için Tunç Soyer başkanımıza teşekkür ediyoruz. Böyle çalışmaları herkesten bekliyoruz” dedi. Abdullah Özhan “Daha önce maske bulmakta zorlanıyorduk. Eczanelere gidiyorduk, olmadığını söyleyip vermiyorlardı. Ben haftada bir kere maske alıyorum. Çok işime yarıyor” diye konuştu.
İki seyyar maskematik önümüzdeki günlerde Gaziemir ve Çiğli’de halkın yoğun olarak kullandığı yerlere koyulacak. Şimdiye dek İzmir’in 19 noktasında bulunan maskematiklerden 1 milyon 800 bin maske dağıtılmıştı.
(HABER MERKEZİ)

EMDR terapisi nedir? EMDR terapisi ne işe yarar? EMDR terapisi ne zaman uygulanır?

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımlarından Aliağaspor FK, antrenmanlarına

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Aliağa Yeni Mahalle’de yapımına

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte görev yapan 54 bin 533 sağlık çalışanının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin doğayla uyumlu tarımsal üretimi

Hasasin İlaç Kurucusu Eczacı Hasan Tahsin Arslan, Gazeteci Mustafa Yamaner

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde

Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı, ilçeye, biri Dumanlı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının indirim kampanyasından faydalanan 28 bin 999 kişi,

Türkiye'nin Ege ili İzmir'in 2023 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne

ING Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasında HDI Sigorta Afyon Belediyespor,

Son dönemde etkili olan sağanak yağışlarla şebeke suyunun sağlandığı barajların

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı; Bergama, Kınık

Yeni Şakran Mahallesi’nde bulunan Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda,

Aliağa Belediyesi’nin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Güzelhisar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmirlileri 9-11 Eylül’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde zor günler geçiren

Çin’den getirilen CoronaVac aşısı Aliağa’da sağlık personeline

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bergama’da TOKİ Sosyal Konutları,

Aliağa’da Hayvan Bakımevi ve Yaşam Alanı’nda çalışmalar tamamlanıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Dikili ilçesine 70

Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar ve İl Sağlık Müdürlüğü

İşveren ile iş talebinde bulunan vatandaşları bir araya getiren Aliağa Belediyesi

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Aliağa’ya gelerek bir dizi

Yenilenen Menemen Belediye Başkan Vekilliği kura çekiminde Belediye Başkan

Aliağa Belediyesi ekipleri, vatandaşların ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmaları

ING Basketbol Süper Ligi’nin 17.Haftasında Aliağa Petkimspor, deplasmanda

Menemen Belediyesinde yenilenen kura çekimi sonucu Belediye Başkan Vekili olarak

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik, yaptıkları il yönetim

Aliağa Belediyesi’nin projelendirdiği Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde

Türkiye'nin kışlık sebze üretim merkezilerinden İzmir'de hasat,

Merhaba ben psikolojik danışman Beril Özsoy. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi