131019098
26 Nisan 2024, Cuma

"UZAKTAN EĞİTİME SEN DE DESTEK OL"

15 Mayıs 2020, Cuma 06:53

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, evlerinde tablet, masa üstü ya da diz üstü bilgisayarı olmadığı için uzaktan eğitimden faydalanmakta güçlük çeken çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu kapsamda elinde ihtiyaç fazlası tablet ya da bilgisayarı bulunan hayırseverlerden alınan teknolojik eşyalar ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılacak.

Koronavirüs salgını kapsamında okullara ara verilmesinin ardından uzaktan eğitime geçilmişti. Bu kapsamda evinde tablet, dizüstü bilgisayar ve ya masaüstü bilgisayarı bulunmayan çocuklar için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bir kampanya başlattı. Bu kampanya kapsamında evlerinde ya da işyerlerinde kullanılmayan tablet, dizüstü bilgisayar ve ya masaüstü bilgisayarı bulunan hayırsever vatandaşlar kullanmadıkları bu bilgisayarları bulundukları yerdeki Milli Eğitim Müdürlüklerine getirecek. Milli Eğitim Müdürlükleri de bu bilgisayarları evlerinde bilgisayar bulunmayan çocuklara ulaştıracak. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de bu proje kapsamında çalışmalarına başladı.

“Bilgisayarların ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması amaçlanıyor”

Bu kapsamda açıklamada bulunan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, “Dünya genelinde yaşanan Covid-19 Pandemi sürecinde okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesinden sonra öğrencilerin eğitimlerine destek olmak amacıyla 23 Mart 2020 tarihinden itibaren EBA, EBA TV, Uzaktan Eğitim çalışmaları Bakanlığımız tarafından başlatılmıştır. Bu süreçte öğrencilerin bilgisayar ya da tableti olmadığı için canlı derslere katılamadıkları okul müdürlerimiz tarafından bildirilmiştir. Bu nedenle Uzaktan Eğitime katılamayan öğrencilerin bilgisayar ihtiyacını karşılamak amacıyla Müdürlüğümüzce "Uzaktan Eğitime Sen De Destek Ol" kampanyası düzenlenmesi planlanmış ve Valilik oluru ile uygun görülmüştür. Söz konusu kampanya ile hayırseverler, sivil toplum kuruluşları ve ilimiz genelindeki resmi özel kurum ve kuruluşlardan bağışlanacak olan yeni veya kullanılmış çalışır durumdaki tablet ve bilgisayarların ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması amaçlanmakta. Bu amaçla; ihtiyaç sahibi öğrencileri belirlemek amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü başkanlığında bir komisyon oluşturduk.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler