131019098
19 Mart 2024, Salı

HEYDAR ALİYEV’DE YENİ BİR AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ DAHA

15 Haziran 2021, Salı 06:02

     


Aliağa Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Avrupa Birliği Eğitim Programları KA229 ERASMUS + Okul Gelişimi Stratejik Ortaklıkları kapsamındaki yeni projesi: Ortak Avrupa Kültür Ve Eğitiminde Bölgesel Eğitim oldu.

Aliağa Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Eğitim Komisyonu tarafından desteklenen hibe ile ve T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı -Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2020 yılı Erasmus + Programı Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıkları kapsamında Ortak Avrupa Kültür ve Eğitiminde Bölgesel Eğitim (Regional Education in Common European Culture and Education) isimli projeye ortak oldu.

Altı meslek lisesinin iş birliği sonucunda oluşturuldu

Okul Müdürü Mehmet Sıtkı Arı ve Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Özgür Yılmaz’dan edinilen bilgilere göre ‘Ortak Avrupa Kültür ve Eğitiminde Bölgesel Eğitim’ projesi Polonya koordinatörlüğünde, Fransa, Portekiz, Türkiye, Romanya ve Hırvatistan’da bulunan altı meslek lisesinin iş birliği ön görüşmeleri sonucunda oluşturuldu. Proje etkinlikleri 1 Aralık 2020- 30 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. Projenin hedeflenen amaçları arasında; öğrencilerin yaşadığı bölgedeki kültürel yapıyı öğrenmeleri, farklı kültürel değerlere saygı duyan birey eğitiminin sağlanması, diğer bölgelerde yaşayan bireylerin kültürel değerlerini de öğrenerek Avrupa uluslarının kültürel değerlerine karşılıklı saygı duymaları, gençlerin yaşadıkları bölge ile bağlarını derinleştirmeleri, gelenekleri yaşatma ve destekleme konusunda bireylerde sorumluluk bilinci oluşturmak, proje ortağı ülkelerdeki eğitim kurumları ile disiplinler arası iş birliği sonucu eğitim metodolojileri geliştirilerek eğitim kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Proje iki yıl içinde tamamlanacak

Proje sürecinde ekipler arası işbirliği toplantıları ile Polonya’da Silezya Bölgesi, Fransa’da Nouvelle Acquitaine bölgesi, Orta Hırvatistan bölgesi, Romanya’da Buzau Bölgesi, Portekiz’de Alentejo bölgesi , Türkiye’de Ege bölgesi kültürel yapısı üzerinde eğitim etkinlikleri düzenlenecek ve farklılıklara saygı duyma konusunda eğitsel çalışmalar hazırlanacak. Toplam iki yıl süre içinde tamamlanacak projede; Polonya’da Kısa Dönem Öğretmen Eğitimi ve semineri, 5 kısa dönem öğrenci hareketliliği, 6 ortak ülkede, 14-20 yaş arasında 100 öğrenci- 65 öğretmen hareketliliği gerçekleştirilecek ve dezavantajlı öğrenciler de etkinliklere katılacak. Uluslararası eğitim etkinliklerinin gerçekleştirileceği toplantı konuları ise ortak eğitim kurumlarınca proje hazırlık sürecinde: 1. Bölgesel Eğitimde Yaratıcı Öğrenme (Polonya), 2. Geleneksel Kostümler ve Aksesuarlar (Fransa), 3. Bölgesel Dans ve Müzikler (Romanya), 4. Eski Meslekler ve Unutulmuş Objeler (Portekiz), 5. Geleneksel ve Bölgesel Yemekler (Hırvatistan), 6. Doğum, Düğün ve Ölüm Ritüelleri (Türkiye) şeklinde belirlenerek ülkelerin ulusal ajanslarına sunuldu.

Üç Avrupa Birliği Projesi ile ilgili sanal hareketlilik toplantılarına katıldılar

Öte yandan, Heydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi AB Erasmus + projeler ekibi öğretmen ve öğrencileri, Covid-19 salgın sürecinde 17 Mayıs - 4 Haziran 2021 tarihleri arasında halen devam eden üç Avrupa Birliği Projesi ile ilgili sanal hareketlilik toplantılarına katılım gösterdiler. Girişimcilik konulu projede ev sahibi okul olarak görev alan öğretmen ve öğrenciler ‘Okulda Güvendeyim-Akran Zorbalığı’ ve ‘Mesleki Eğitimde Sürdürülebilirlik- G.R.E.E.N’ Projeleri konusunda online toplantılara katılarak eğitsel proje etkinlikleri oluşturdular. Halen devam eden bu üç eğitim projesi toplantılarında öğretmen ve öğrenciler İngilizce iletişim kurdular ve proje yükümlülükleri gereği sorumlu oldukları konularda sunumlar hazırlayarak, interaktif eğitsel öğretim aktivitelerinde bulundular.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler