23 Ekim 2024, Çarşamba

Kurbanlık kesim fiyatları açıklandı

15 Haziran 2023, Perşembe 06:21

     


Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ilçede kurbanlık kesim fiyatlarını açıkladı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Aliağa’da kurbanlık kesim fiyatları belli oldu. Kesim fiyatlarının İzmir Kasaplar Odası’nın girişimiyle, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından belirlendiğini söyleyen Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, kurbanlık kesim fiyatlarında geçen seneye göre değişim olduğunu belirtti.

“Büyükbaş 1500, küçükbaş 400 liradan kesilecek”

Başkan Berk, bayramın birinci günü büyükbaş kurbanlık kesiminin 1500 lira, küçükbaş kurbanlık kesiminin 400 liradan yapılacağını bildirdi. Bayramın diğer günlerinde ise büyükbaş kurbanlık kesiminin 1250 TL, küçükbaş kurbanlık kesiminin 300 TL olacağını belirten Berk, vatandaşlar kurbanlıklarını belediyenin kesimhanesinde kendisi kesmek istiyorsa büyükbaş için 250 TL, küçükbaş için 100 TL ücret ödeyeceklerini söyledi.

“Hijyen kurallarına dikkat edilmeli”

Kurban Bayramı yaklaşırken hazırlıkların da başladığını ifade eden Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, “Kendisi kesim yapmayacak olan vatandaşlarımız kurbanını sahte kasaplara değil kasap esnafımıza teslim etmeli. Kurban kesimi, etlerin parçalara ayrılması ve kıyma çekiminin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren onaylı işyerleri tarafından yapılması gerekiyor. Kıymalık çekimi için tercih edilen iş yerlerinde bakımsız, paslı makinelerle kıyma çekimi yapılmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca hijyen kurallarına da dikkat edilmeli "dedi.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler