Köyler itfaiye üssü oluyor
15 Temmuz 2024, Pazartesi 07:34Tweet |
Bugüne kadar verdiği eğitimlerle 900’e yakın orman gönüllüsü oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi bu sayıyı artırmak için yoğun çaba harcıyor. Daha çok yurttaşa ulaşılması için köy köy muhtarlar eğitimden geçiriliyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yangınları önlemek ve yangınlara erken müdahale etmek için farklı stratejiler geliştirdi. Her olasılığı değerlendiren Büyükşehir; olası yangınlara eğitimli, planlı ve bilinçli müdahale edilmesini sağlamak için orman gönüllülerinin sayısını artırıyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle köy köy dolaşılarak tüm muhtarlara ve yurttaşlara ulaşılıyor. Muhtarlar; temel yangın bilgisi, güvenli yaşam teknikleri, yangın güvenlik önlemlerinin yanı sıra yangın söndürme cihazı kullanımı, yangın tankeri kullanımı eğitimlerinden geçiriliyor.
Muhtarlara yangın bilinci eğitimleri veriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Şube Müdürü Serkan Korkmaz, kırsal alanlarda ve metropolde görev yapan muhtarlara yangın bilinci eğitimleri verdiklerini anlattı. Hedeflerinin son dönemde artan orman yangınlarını azaltmak olduğunu vurgulayan Serkan Korkmaz, bunu da ancak halka direkt ulaşacak yerel yönetimlerin öncülerinden muhtarlar aracılığıyla yapabileceklerini belirtti. Korkmaz, “Muhtarları mahallelerimizdeki bir filiz olarak düşünüyoruz. Bu filizlerin edindikleri bilgileri paylaşarak, çevresindeki yurttaşları da bilinçlendireceklerini biliyoruz. Böylece yaşam alanlarımızı bu şekilde korumayı hedefliyoruz” dedi. Verdikleri eğitimler ve dağıtılan tankerler sayesinde birçok yangının henüz başlangıç aşamasında söndürüldüğünü de anımsatan Korkmaz, çalışmalar sayesinde yangınların önlenmesi açısından büyük bir başarı elde ettiklerini söyledi.
“Basit önlemler büyük felaketleri önlüyor”
Serkan Korkmaz, birçok yangının küçük ihmaller sonucu çıktığını belirterek yurttaşları bu konuda çok daha duyarlı olmaya çağırdı. Korkmaz, şunları söyledi: “Yaz aylarında ormanlara girişler İzmir Valiliği kararıyla yasaklanıyor. Bu yasaklara mutlaka uyulmalı. Yine ormanlık alanlarda çöpler, cam şişeler bırakılıyor. Özellikle cam şişeler güneşin yaydığı ısıya maruz kaldığında yangın çıkarma riski taşıyor. Lütfen çöplerimizi ormanlara, yol kenarlarına atmayalım. Özellikle sigara izmaritini hiçbir şekilde dışarı atmayalım. Alacağımız basit önlemler, büyük felaketleri de önlüyor. Ormanlar, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras” dedi.
900’e yakın orman gönüllüsü oluşturuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi verilen eğitimlerle bugüne kadar 900’e yakın orman gönüllüsü oluşturdu. 3 ve 2.5 ton su kapasitesine sahip 386 tanker dağıtıldı. Kırsal bölgelerde muhtarlar ve yurttaşlardan oluşturulan orman gönüllüleri, belediye tarafından kendilerine verilen tankerlerle, yangınları henüz başlama aşamasındayken söndürme imkanı yakalıyor. Orman gönüllüleri İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından belirli aralıklarla teorik ve uygulamalı eğitimden geçiriliyor.
(DERYA SÜNER)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İZSU Genel Müdürlüğü

Eğitim-İş İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Mustafa Gök, 23 Nisan Ulusal Egemenlik

17-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Bilimfest Aliağa” yoğun

ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay işletmeleri, İZTAŞIT araçları ile

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, Tüpraş İzmir Rafinerisi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 26. Haftasında Aliağa Petkimspor

Nesine 3.Lig 3.Grup 29. Hafta mücadelesinde sahasında Yozgat Belediyesi Bozokspor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nisan ayı olağan meclis toplantısının

İzmir Tanzim Satış Marketleri’nin (İZMAR) ikinci şubesi, Menemen Ulukent'te

Alternatif müziğin üretken isimlerinden Yakarsu’nun yeni şarkısı ‘Yangınlarda’,

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, sanayi ve limanlar bölgesinde

İzmir'de Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği üyeleri, kentteki bisiklet

Aliağaspor FK ile Aliağa Petkimspor sporcuları, Alia Park Atla Terapi ve Rehabilitasyon

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Bebekler için doğru zeytinyağını seçmek, onların sağlıklı gelişimi

Aliağa HABAŞ Mehmet Rüştü Başaran Bilim ve Sanat Merkezi’nde dijital

Aliağa’da kamyonet kasasında göçmen taşıyan göçmen kaçakçısı,

Petkim’in üretim kapasitesini ve verimliliğini artıracak modernizasyon

Alp Oğuz Anadolu Lisesi önünde toplanan öğretmen, öğrenci ve veliler,

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nisan ayı meclis toplantısının ilk

Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği’nin (ALDER) 8.

Nesine 3. Lig 3. Grup 28. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, deplasmanda Bayburt

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. haftasında Aliağa Petkimspor deplasmanda,

Efendi Derneği, toplumsal sorumluluk bilinciyle hayır faaliyetleri yürütmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Barosu’nun

Aşk Melekler ve Kelebekler, Ey Sevgilim Yalnızlık, Beni Güzel Hatırla, Seviyorum

Hayatımızda bazı anlar vardır ki yalnızca yaşarken değil, sonrasında güzel anılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 43 yıl kente hizmet veren tanzim satış mağazalarını

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile EDM Bilişim arasında indirim protokolü

SALT Gençlik Derneği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık Eğitimleri

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir