Köyler itfaiye üssü oluyor
15 Temmuz 2024, Pazartesi 07:34Tweet |
Bugüne kadar verdiği eğitimlerle 900’e yakın orman gönüllüsü oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi bu sayıyı artırmak için yoğun çaba harcıyor. Daha çok yurttaşa ulaşılması için köy köy muhtarlar eğitimden geçiriliyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yangınları önlemek ve yangınlara erken müdahale etmek için farklı stratejiler geliştirdi. Her olasılığı değerlendiren Büyükşehir; olası yangınlara eğitimli, planlı ve bilinçli müdahale edilmesini sağlamak için orman gönüllülerinin sayısını artırıyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı iş birliğiyle köy köy dolaşılarak tüm muhtarlara ve yurttaşlara ulaşılıyor. Muhtarlar; temel yangın bilgisi, güvenli yaşam teknikleri, yangın güvenlik önlemlerinin yanı sıra yangın söndürme cihazı kullanımı, yangın tankeri kullanımı eğitimlerinden geçiriliyor.
Muhtarlara yangın bilinci eğitimleri veriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Şube Müdürü Serkan Korkmaz, kırsal alanlarda ve metropolde görev yapan muhtarlara yangın bilinci eğitimleri verdiklerini anlattı. Hedeflerinin son dönemde artan orman yangınlarını azaltmak olduğunu vurgulayan Serkan Korkmaz, bunu da ancak halka direkt ulaşacak yerel yönetimlerin öncülerinden muhtarlar aracılığıyla yapabileceklerini belirtti. Korkmaz, “Muhtarları mahallelerimizdeki bir filiz olarak düşünüyoruz. Bu filizlerin edindikleri bilgileri paylaşarak, çevresindeki yurttaşları da bilinçlendireceklerini biliyoruz. Böylece yaşam alanlarımızı bu şekilde korumayı hedefliyoruz” dedi. Verdikleri eğitimler ve dağıtılan tankerler sayesinde birçok yangının henüz başlangıç aşamasında söndürüldüğünü de anımsatan Korkmaz, çalışmalar sayesinde yangınların önlenmesi açısından büyük bir başarı elde ettiklerini söyledi.
“Basit önlemler büyük felaketleri önlüyor”
Serkan Korkmaz, birçok yangının küçük ihmaller sonucu çıktığını belirterek yurttaşları bu konuda çok daha duyarlı olmaya çağırdı. Korkmaz, şunları söyledi: “Yaz aylarında ormanlara girişler İzmir Valiliği kararıyla yasaklanıyor. Bu yasaklara mutlaka uyulmalı. Yine ormanlık alanlarda çöpler, cam şişeler bırakılıyor. Özellikle cam şişeler güneşin yaydığı ısıya maruz kaldığında yangın çıkarma riski taşıyor. Lütfen çöplerimizi ormanlara, yol kenarlarına atmayalım. Özellikle sigara izmaritini hiçbir şekilde dışarı atmayalım. Alacağımız basit önlemler, büyük felaketleri de önlüyor. Ormanlar, gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras” dedi.
900’e yakın orman gönüllüsü oluşturuldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi verilen eğitimlerle bugüne kadar 900’e yakın orman gönüllüsü oluşturdu. 3 ve 2.5 ton su kapasitesine sahip 386 tanker dağıtıldı. Kırsal bölgelerde muhtarlar ve yurttaşlardan oluşturulan orman gönüllüleri, belediye tarafından kendilerine verilen tankerlerle, yangınları henüz başlama aşamasındayken söndürme imkanı yakalıyor. Orman gönüllüleri İzmir İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından belirli aralıklarla teorik ve uygulamalı eğitimden geçiriliyor.
(DERYA SÜNER)

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin sosyal konut projesinin ilk

GEMİSANDER’in olağanüstü genel kurulu 27 Mayıs’ta yapılacak.

Aliağa’da Trafik Haftası kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü

Aliağa'da, Petkim Kavşağı ile Plajlar Kavşağı arasında hız sınırı 50 km olarak

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 11 Mayıs Pazar günü “Anneler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı’nda, CHP’li Meclis

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tire ilçesi Karateke

İzmir'deki balıkçı barınaklarında sahipsiz, kayıtsız ve hurda tekneler,

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta sezonu yenilgisiz şampiyon olarak tamamlayarak 2.Lig’e

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması

Ekrem İmamoğlu’na destek amacıyla, 19 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda

Aliağa Beşkardeş Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Medine

Bu yazıda, boşanma sürecine ilişkin temel bilgileri adım adım ve kapsamlı şekilde

TikTok, sadece kendi başına dans edip video çekmekten ibaret değil. Bazen birine

İş dünyasının tanınmış ailelerinden Şimşekler Ailesi’nden Abdülkerim

Aliağa Belediyesi, yapılan denetimlerde Aliağa Gemi Söküm Bölgesinde

Aliağa Belediye Meclisi Mayıs ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Aliağa

2. Kuzey Ege Spor Oyunları 12-17 Mayıs'ta düzenlenecek. Etkinlikte; Aliağa,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, olası bir afet sonrasına yönelik stratejilerini

Honda, Aliağa’da motosiklet üretim tesisi kurmak üzere harekete geçti.

Aliağa Limanı'ndaki "rüşvet" iddialarına ilişkin 68 sanık hakim

CHP Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak ve Halkçı Liseliler

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı

Aliağa Belediyesi, vatandaşların imar ile ilgili işlemlerini kolaylaştıracak E-İmar

SOCAR Türkiye Aliağa Çayağzı Sosyal Tesisleri’nin temel atma töreni

TİS sürecinde tıkanıklık yaşayan Ravago işçileri eylemlerine devam ediyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi tarafından düzenlenen resim, şiir

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulamasına ilişkin

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Nesine 3.Lig 3.Grupta namağlup şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2.Lige yükselme

İstanbul’da hızla devam eden kentsel dönüşüm projeleri, birçok

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde yaşanan tıkanıklık nedeniyle