131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

“EĞİTİM-SEN KALİTELİ BİR EĞİTİM ÖRGÜTÜDÜR”

16 Ocak 2020, Perşembe 06:36

     


Eğitim Sen Aliağa İlçe Temsilcisi Alp Kuyumcu, sendikalarının bugün gerçekleştirilecek olan 11. Olağan Genel Kurulu öncesi ilçedeki basın mensupları ile bir araya geldi.

Eğitim Sen Aliağa İlçe Temsilcisi Alp Kuyumcu, sendikalarının 11. Olağan Genel Kurulu öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi. 2017 yılının Ocak ayından bu yana sendikalarını Aliağa’da temsil ettiklerini ifade eden Kuyumcu, bugün yapılacak olan 11. Olağan Genel Kurullarından önce değerlendirmelerde bulundu. Kuyumcu, “11. Olağan Genel Kurulumuz ile birlikte sendikamızda yeni bir dönem başlayacak. Yeni arkadaşlarımız bu bayrağı bizden devralarak 3 yıl boyunca görev yapacaklar. Eğitim-Sen, her bir üyesinin bu sendikada yönetici olabileceği kaliteli bir eğitim örgütüdür. Bu ülkede öğretmen sendikalarının var olma nedeni Eğitim-Sen’in geri adım atmadan verdiği 1980’lerdeki mücadeledir. Çeyrek yüzyıla yakın bir süredir Türkiye’de, hiç kimsenin ideolojik görüşüne bakmadan, evrensel standartlarda en üst seviyede eğitim hizmeti verilmesi için mücadele eden üst nitelikte öğretmenler topluluğuyuz.” dedi.

“Mücadelemizi yükseltiyoruz, sesimizi çıkarıyoruz”

Türkiye’de günümüzde 3 çeşit öğretmenliğin var olduğunu sözlerine ekleyen Alp Kuyumcu, “Biz bunu kabul etmiyoruz. Sözleşmeli, ücretli ve kadrolu öğretmenlik, öğretmenler içerisinde ayrımcılığa neden oluyor. Bununla ilgili mücadelemizi yükseltiyoruz, sesimizi çıkarıyoruz. Bu ülkenin beyaz yakalı insanları bu ülkenin geleceğidir. En başta öğretmenler olmak üzere, itibarsızlaştırmayı kabul etmiyoruz. Ekonomik anlamda çok ciddi bir güç yitimi yaşadık. Ekonomik anlamda yaşadığımız güç yitiminin ötesinde öğretmenler ayrıştırıldı, bölüştürüldü. Güvencesiz yaşayan bir öğretmen grubu yaratıldı. Biz bunun karşısındayız. Bizden sondaki süreçte de bu mücadelemiz aynı hızda devam edecek.” İfadelerini kullandı.

“Arkadaşlarımız görevlerine geri dönüyorlar”

Eğitim-Sen ve KESK olarak dünya tarihine geçecek bir şey yaptıklarını kaydeden Alp Kuyumcu, hukuki dayanağı olmaksızın KHK’larla işten atılan öğretmenlerle maddi ve manevi dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. Kuyumcu, “En az sayıda üyesi ihraç edilen sendika olmamıza rağmen sanki ihraç edilenlerin çoğu KESK’liymiş gibi bir imaj yaratıldı. Hayır, biz sesimizi yükselttik. Biz arkadaşlarımızın yanında olma iradesini ortaya koyduk. Arkadaşlarımız sırasıyla görevlerine geri dönüyorlar. En son KESK’li arkadaşımız işine geri dönene kadar da bu noktada mücadelemiz devam edecek.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler