131019098
19 Mart 2024, Salı

HAYVAN BAKIMEVİ, ŞUBAT’TA HİZMETE GİRECEK

16 Ocak 2021, Cumartesi 06:55

     


Aliağa’da Hayvan Bakımevi ve Yaşam Alanı’nda çalışmalar tamamlanıyor. Belediye Başkanı Serkan Acar, çalışmaların büyük oranda tamamlandığı ve Şubat ayında hizmete girecek tesiste incelemelerde bulundu.

Aliağa Belediyesi ve Petkim’in sosyal yatırım desteği ile hayata geçirilen Hayvan Bakımevi ve Yaşam Alanı’nda çalışmalar devam ediyor. Hayvan Bakımevi; yeşili, yürüyüş parkurları, sosyal yaşam alanları ve daha birçok özelliği ile örnek olacak. Açık ve kapalı hayvan barınakları, hayvan tıbbi müdahale binası, acil servis ve veteriner hekim hizmet binasının modernizasyonlarının yapıldığı projede peyzaj çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Önemli bir kısmı tamamlanan proje, kedi ve köpek kulübelerinin montajı, barınak binalarının duvarlarının boyanması ve sanatsal resim çalışmalarının yapılmasının ardından hizmete girecek.

Peyzaj çalışmalarıyla yeşillendirilecek

Toplamda 20.750 metrekarelik alanda kurulu olan Hayvan Bakımevi ve Yaşam Alanı’nın çalışmalar tamamlandığında 19.250 metrekarelik kısmı peyzaj çalışmalarıyla yeşillendirilecek. Tesis içinde 1.500 metrekarelik köpek parkı, 125 metre uzunluğa sahip ıslah edilmiş dere, 550 metre uzunluğunda serbest yürüyüş parkuru, yaklaşık 3.000 metrekare alanda barınak koruluğu ile otopark alanları yer alacak. Tesisi ziyarete gelen misafirler, inşa edilecek kedi kasabası ve köpek kasabası sayesinde bakımı yapılmış sahipsiz kedi ve köpek yavruları ile keyifli anlar yaşayacak.

Başkan Acar incelemelerde bulundu

Hayvan Bakımevi ve Yaşam Alanı’ndaki çalışmaları yakından takip eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, çalışmaları yerinde görmek amacıyla proje alanında incelemelerde bulundu. Burada çalışanlarla buluşan Başkan Acar, minik dostlarla da bir süre hoşça vakit geçirdi.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler