131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ ARTTIRILIYOR

16 Mart 2020, Pazartesi 06:39

     


Aliağa Belediye Zabıtası, koronavirüs salgını nedeniyle talebin arttığı hijyen ürünlerinde anormal fiyat artışının önüne geçmek için işletmelere denetim gerçekleştirdi. Ayrıca, virüslerle mücadele kapsamında dolmuş duraklarına el dezenfektanları yerleştirildi.

Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmesinin ardından özellikle hijyen ve gıda ürünlerinde yaşanan yüksek fiyat artışının önüne geçmek amacıyla kent genelindeki marketlerde denetimler yaptı. Özellikle kolonya, sabun gibi hijyen ürünleriyle uzun ömürlü gıdaların yer aldığı rafları gezen ekipler, fiş ve fatura kontrollerinde de bulundu.

“Fırsatçılığa izin vermeyeceğiz”

Virüs fırsatçılığına izin vermeyeceklerini belirten Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahir Acar, “Koronavirüsü fırsat bilip bazı kişisel temizlik ve gıda ürünlerinin fahiş fiyatlarla satıldığını duyuyoruz. Bize de bu konuda bazı şikayetler geliyor. Aliağa Belediye Zabıtası olarak bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirerek gıda ve temizlik ürünü satışı yapan işletmelere fiyatların fahiş noktalara çıkartılıp çıkartılmadığını denetliyoruz. Bu konuda vatandaşımızı koruyarak fırsatçılara izin vermeyeceğiz” dedi.

Duraklara el dezenfektanı

Aliağa Belediyesi, yeni tip koronavirüs salgınına (Kovid-19) tedbiren önlemlerini almaya devam ediyor. Ülkemizde de görülen yeni tip koronavirüsün etkilerinin en aza indirilmesi için kent genelinde hijyen seferberliği başlatan Aliağa Belediyesi; Toplu yaşam alanlarından olan okul, cami, ulaşım araçları ve pazar yerlerinde hijyen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Aliağa Belediyesi, virüslerin halk sağlığına verdiği zararın önüne geçmek ve yayılmasını önlemek için el hijyenine de büyük önem veriyor. Belediye ekipleri bu kapsamda vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerden olan dolmuş duraklarına vatandaşların kullanması için el dezenfektanları yerleştiriyor.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler