“BORÇLANMA TALEBİMİZE 3 YIL SONRA YANIT GELDİ”
16 Mart 2022, Çarşamba 06:54Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdikleri borçlanma talebine ilişkin yazının 3 yıl sonra yanıtlandığını açıkladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yönetiminde yapıldı. Meclis oturumunu tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak açan Başkan Soyer, İzmir’in 2026 yılında ev sahipliği yapacağı dünyanın en önemli uluslararası bahçe bitkileri EXPO’su için gittiği Dubai’deki temasları hakkında bilgi verdi. Dubai’deki Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) konferansında dünya EXPO organizasyonları ve AIPH üyelerine İzmir’deki çalışmalarla ilgili sunum yaptığını belirten Soyer, “İzmir için son derece heyecan verici ve gurur verici olan bu süreç, olumlu bir şekilde devam ediyor” dedi.
“İlçe belediyelerimizin benzer kararlar almasını rica ediyorum”
Meclis gündemine başkanlık tarafından Kars’ın Susuz ilçesinde yaşanan tohum krizine destek önergesi geldi. Susuz’daki büyük kuraklık nedeniyle ilçenin tarım alanlarının afet derecesinde hasara uğradığı ve çiftçilerin tarlalarına ekeceği tohum kaynaklarının kuruduğu belirtildi. Başkanlık önergesi acil koduyla komisyonlara gönderildi. Önergenin mecliste onaylanması halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi çiftçilere ulaştırılmak üzere arpa ve buğday tohumları dağıtacak. Başkan Soyer önerge ile ilgili ise ilçe belediyelerine çağrı yaptı. Soyer, “Burada tüm ilçe belediyelerimizden istirham ediyorum; tohum fiyatlarındaki artış nedeniyle ciddi mağduriyetler yaşanıyor. Mümkünse ilçe belediyelerimizden de benzer kararların alınarak üreticiye destek olunmasını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.
Otobüs alımı için bakanlıktan 3 yıl sonra gelen borçlanma onayı
Başkan Soyer, Meclis’in kapanış bölümündeki değerlendirmesinde ise yeni bir gelişmeyi açıkladı. Soyer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na otobüs alımı için gönderdikleri borçlanma izin taleplerine 3 yıl sonra gelen onay yazısını okudu. 7 Kasım 2019 tarihinde İZULAŞ bünyesinde toplu ulaşım araçlarının alımı için 14 milyon TL’lik borçlanma yazısına aradan 3 yıl geçtikten sonra 9 Mart 2022 tarihinde yanıt verildiğini belirten Soyer, geçen sürede yanıt alınamadığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi yetkisiyle, meclisten onay alarak 9 milyon 375 bin TL’lik banka kredisi kullandığını dile getirdi. Başkan Soyer, “Tanesi 585 bin TL’den 16 solo otobüs aldık, 24 ay taksit yaptık. Bu ay son taksiti öderken, bize borçlanma yetkisi yeni geldi. Biz o gün, o yetkiyi alabilsek, 14 milyon TL ile 24 otobüs alabilecektik" şeklinde konuştu.
(SERKAN SELİNGİL)

Aliağa’nın tanınmış esnafından İsa Özbek, 2026 yılında yapılacak Aliağa

Aliağa, Dikili ve Menemen’de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 4 kilo

Tüpraş, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk Avrupa Programı kapsamındaki Ar-Ge projesi

Onun yazın serüveni sadece bireysel bir yolculuk değil, aynı zamanda öğrencilerine,

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Mobil İstihdam Aracı uygulaması,

IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği Üst Yöneticisi (CEO) Murat Çiftçi,

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu, 27 Eylül’de

Türkiye Oryantiring Federasyonu’nun 2026 faaliyet takviminde yer alan 3.

Kınık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) altyapı

Aliağa’nın kurtuluşunun 103. yılı kutlamaları kapsamında açılacak “Zamanın

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, kendi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Yeni Şakran’ın kanalizasyonunu yapmak için

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Serdar Berk, basit usul vergi sisteminin

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, seçilmesi

365 Gün Engelliyiz Platformu üyeleri, ulaşımda kesintisiz erişim için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, personel alımlarında yeni bir sistem başlatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevcut ulaşım sorunlarını tespit etmek, ihtiyaçları

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Aliağa Petkimspor, Karatay Belediyespor Basketbol Takımında forma giyen 2007 doğumlu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Şube Müdürlüğü,

İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMMO) Aliağa İlçe Temsilciliği’nde

Bu içerikte farklı özel güvenlik kıyafetleri modellerini, kullanım

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, CHP'li belediyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, okul aile birliklerinin talepleri doğrultusunda

CHP’de olağanüstü kurultay ile hâlihazırda devam eden olağan

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, acente

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, Aliaport Deniz

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi’nde delege seçimleri sona erdi. Şube

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Okul Aile Birliklerine Destek Projesi kapsamında

İzmir Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşımda bugün (8 Eylül) itibariyle

“Türkiye ve Azerbaycan 4. Enerji Forumu” katılımı kapsamında İzmir’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2025-2026 eğitim öğretim yılında 9 bin