131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

CAMİLER NE ZAMAN İBADETE AÇILACAK?

16 Mayıs 2020, Cumartesi 06:54

     


Koronavirüs salgını sebebiyle iki aydır ibadete kapalı olan camilerin 12 Haziran’dan itibaren ibadete açılacağı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından duyuruldu.

Koronavirüsle mücadele kapsamında, yaklaşık 2 aydır camiler ibadete kapalı tutuluyor. Normalleşme süreci ile birlikte camilerin ibadete açılıp açılmayacağı ise merak ediliyordu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kanal 7'de katıldığı sahur programında, camilerin 1 ay sonra ibadete açılacağını duyurarak "12 Haziran'da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız." ifadelerini kullandı. 12 Haziran Cuma günü, cami bahçelerinde belirli kurallara uymak şartı ile Cuma Namazı kılınmasına izin verilebileceği konuşuluyor. Ayrıca 12 Haziran sonrası vakit namazları da yine belirli hijyen kurallarına uymak şartı ile camilerde kılınabilecek.

Bayramda camiler açılacak mı?

Vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de bayram namazının nasıl kılınacak olması. Cemaat ile kılınan bayram namazı hakkında Diyanet'ten henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak, bayramda Türkiye'nin birçok ilinde sokağa çıkma uygulaması bekleniyor. Bu sebeple bayramda da camilerin açık olmayacağı tahmin ediliyor.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler