FİKİR ÖNDERLERİ FORUMU'NDA PROJELERİNİ ANLATTI
16 Temmuz 2020, Perşembe 06:55Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) tarafından düzenlenen Fikir Önderleri Forumu'na katıldı. Başkan Soyer, çevirimiçi toplantıda demokrasinin önemini vurguladı ve tarımdan turizme kadar hayata geçirmeyi planladıkları birçok proje hakkında bilgi verdi.
Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nin (ESİAD) çevirimiçi Fikir Önderleri Forumu'na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentte hayata geçirmeyi planladıkları projelere dair bilgi verdi. Konuşmasına demokrasinin önemine değinerek başlayan Başkan Soyer, halkın kamusal politikalara ve siyasete katılım hakkının yerel düzeyde kurumsallaşmasının gerekliliğinin altını çizerek "İzmir ile ilgili en önemli iddiamız ve amacımız; demokrasinin temellerinin atıldığı bu coğrafyanın tarihsel kimliğinden beslenerek demokrasiyi gerçek anlamıyla hakim kılmak, halkımızın katılımını sağlamak ve ülkemize ilham vermek" dedi.
"Kentsel dönüşümde yaşamın devamını esas alıyoruz"
Başkan Soyer İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Kentsel dönüşümü “yerinden dönüşüm” olarak tanımladıklarını ifade eden Soyer, "Dönüştürülmesi gereken yapıların sadece fiziki olarak sağlamlaştırılmasını yeterli bulmuyoruz. Oradaki kültürün korunmasını, yaşamın devamlılığını esas alıyor ve dönüşümün ancak bu şekilde sürdürülebilir olacağına inanıyoruz. Bu sebeple dönüşüm yaparken hak sahipleri ve bölge sakinleriyle yüzde 100 uzlaşma sağlamaya yoğun çaba gösteriyoruz" dedi.
"Küçük ölçekli üreticinin rekabet gücünü arttırmayı hedefliyoruz"
"Başka bir tarım mümkün" sloganıyla yola çıktıklarını ve kırsal kesimdeki küçük üreticiyi destekleyerek, onların rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini de anlatan Soyer, tarım konusundaki temel ilkelerini yerli tohuma sahip çıkmak, ürünü işlemek, kooperatifleşmek ve pazarlama şeklinde sıralayan Başkan Soyer, "Tarımda örgütlenme potansiyelini artırarak nitelikli, bilinçli, doğaya saygılı ve katma değeri yüksek bir üretimin gelişmesini sağlamayı ve bu ürünleri ulusal veya uluslararası düzeyde pazarlamayı hedefliyoruz. Küçük ölçekli üreticilerin rekabet gücünü artırarak tarım ve hayvancılıkta gelişmiş ülkelerle rekabet edebilir hale gelmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
"Girişimcilik merkezi kuruyoruz"
İzmir'in Konak ilçesine bağlı Alsancak Mahallesi'ne dair 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı çalışmalarının, meslek odaları ve ilgili sivil toplum örgütlerinin de içinde olduğu katılımcı bir anlayışla başladığını aktaran Başkan Soyer, Kültürpark için yeni hazırlanan koruma amaçlı imar planına değinerek “Alsancak Garı Meydan Projesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yolun yer altına alınması için uygulama projesi başlatıldı. İki ay içinde mühendislik projesi tamamlanacak. Yapım maliyetinin alüvyonlu taban nedeniyle yüksek olacağı tahmin ediliyor, bütçe imkanlarına göre proje değerlendirilecek. Önümüzdeki dönemde planladığımız çalışmalardan biri Yeni Alsancak Projesi. Liman arkası bölgesinin sanat ağırlıklı bir kalkınma ve cazibe merkezi olarak aktifleşmesi için bu bölgede ilk adım olarak TÜSİAD işbirliğinde girişimcilik merkezi kuruyoruz" dedi.
Fikir Önderleri Forumu'nun modaratörlüğünü üstlenen ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, koronavirüs salgını sürecinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara değindi. Sivri, “Pandemi süresin Büyükşehir Belediyesi ile sivil toplum kuruluşları önemli dayanışma sergiledi. Burada özellikle İzmir’in ekonomik alanda, biraz daha geri kalmış bölgelerinde günü birlik, kendi iş imkanlarını yaratan, ekmeğini kazanan insanların hızla yoksunluğa düştü. Değerli başkanım bunu iyi gözlemleyerek hızlıca bir kampanya geliştirdi. Biz de ESİAD olarak bu kampanyalara destek verdik” dedi.
(HABER MERKEZİ)

EMDR terapisi nedir? EMDR terapisi ne işe yarar? EMDR terapisi ne zaman uygulanır?

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi (BAL) takımlarından Aliağaspor FK, antrenmanlarına

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Aliağa Yeni Mahalle’de yapımına

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte görev yapan 54 bin 533 sağlık çalışanının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin doğayla uyumlu tarımsal üretimi

Hasasin İlaç Kurucusu Eczacı Hasan Tahsin Arslan, Gazeteci Mustafa Yamaner

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde

Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı, ilçeye, biri Dumanlı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının indirim kampanyasından faydalanan 28 bin 999 kişi,

Türkiye'nin Ege ili İzmir'in 2023 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne

ING Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasında HDI Sigorta Afyon Belediyespor,

Son dönemde etkili olan sağanak yağışlarla şebeke suyunun sağlandığı barajların

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı; Bergama, Kınık

Yeni Şakran Mahallesi’nde bulunan Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda,

Aliağa Belediyesi’nin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Güzelhisar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmirlileri 9-11 Eylül’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde zor günler geçiren

Çin’den getirilen CoronaVac aşısı Aliağa’da sağlık personeline

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bergama’da TOKİ Sosyal Konutları,

Aliağa’da Hayvan Bakımevi ve Yaşam Alanı’nda çalışmalar tamamlanıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Dikili ilçesine 70

Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar ve İl Sağlık Müdürlüğü

İşveren ile iş talebinde bulunan vatandaşları bir araya getiren Aliağa Belediyesi

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Aliağa’ya gelerek bir dizi

Yenilenen Menemen Belediye Başkan Vekilliği kura çekiminde Belediye Başkan

Aliağa Belediyesi ekipleri, vatandaşların ortak kullanım alanlarında dezenfekte çalışmaları

ING Basketbol Süper Ligi’nin 17.Haftasında Aliağa Petkimspor, deplasmanda

Menemen Belediyesinde yenilenen kura çekimi sonucu Belediye Başkan Vekili olarak

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik, yaptıkları il yönetim

Aliağa Belediyesi’nin projelendirdiği Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde

Türkiye'nin kışlık sebze üretim merkezilerinden İzmir'de hasat,

Merhaba ben psikolojik danışman Beril Özsoy. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi