ESNAF KEFALETİN BAŞKANI SALİH YİYİTALP
16 Temmuz 2021, Cuma 07:04| Tweet |
Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 43. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Salih Yiyitalp başkan seçildi.
Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 43. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı duyurulan saatte başlamayınca üyelerden bazıları oy kullanmadan salondan ayrıldı. ENKA Kapalı Spor Salonu’nda yapılan toplantıda Salih Yiyitalp’in listesi ve Ragıp Türkmen’in listesi oylandı. Oylamaya geçilmeden önce divan kurulu başkanı ve üyeleri seçildi. Divan Başkanı Ahmet Dere, Divan Üyeleri ise Murat Yıldırım, Fuat Turhan oldu. Divan Kurulu Başkanlığı’na seçilen Ahmet Dere bir konuşma yaptı. Dere konuşmasında, “Gerçekten yapmış olduğunuz bu kadar canlı bir genel kurul toplantısında şahsım ve arkadaşlarımı genel kurulumuza seçerek göstermiş olduğunuz bu intibah ve teveccühten dolayı başta şahsım olmak üzere divana seçmiş olduğunuz diğer arkadaşlarım adına hepinize ayrı ayrı teşekkür eder yapılacak olan bu genel kurul toplantımızın önce yüce Türk Ulusu’na sonrasında siz değerli esnaf kardeşlerime hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.”dedi.
Yiyitalp: “Bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız”
Konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Gündem maddeleri tek tek genel kurul üyelerine sunulduktan sonra başkanlık için oylamaya geçildi. Oylamanın açık oylama şeklinde yapılmasına bir grup üye karşı çıktı. Bunun üzerine Divan Kurulu Başkanı Ahmet Dere tekrar bir oylama yaptı. Çoğunluğun açık oylama sistemini istemesi üzerine oylama açık oylamayla yapıldı. Yapılan oylamada Salih Yiyitalp’in listesi 487 oy alarak oylamayı kazandı. Diğer aday Ragıp Türkmen ise 110 oy alarak başkanlığı kaybetti. Başkan seçilen Salih Yiyitalp yaptığı konuşmada, “Bu gemide hep birlikteyiz. Beni yalnız bırakmayan bana oy veren, vermeyen herkesten Allah razı olsun. Ben sizden razıyım Allah da sizden razı olsun. Bu bir bayrak yarışı. Benden önce Adal Altay Bey bu görevi layıkıyla yaptı. Şimdi bizler de onun izinde bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız. ” Dedi. Yiyitalp konuşmasının ardından eski başkan Adal Altay’a teşekkür plaketi verdi.
Esnaf Kefaletin yeni yönetimi
Salih Yiyitalp’in yönetim listesinde; Serdar Berk, Arda Altay, Birol Akal, Tamer Deniz yer aldı. Denetleme Kurulu üyeleri ise, Mustafa Turna, Serhat Aras oldu. Birlik delegeleri de Salih Yiyitalp, Serdar Berk ve Arda Altay oldu.
(ESİN ÇETİN)

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin

Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da yapılan Türkiye Finali yarışlarını

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, kuyuların yenilenmesi, Sarıkız

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Cumhurbaşkanı

Aliağa’da kurulan Demokrasi ve Kültür Derneği, ilk genel kurulda başkanlık

Modern hayatın sesleri arasında kaybolmuş insanın iç dünyasına ışık tutan

Estetik duruşa önem veriyor ve vücudunuzu daha fit görmek istiyorsanız

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıl dönümü

Aliağa Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,

Aliağa Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Serkan Acar, 2024 yılı Sayıştay Denetim

Genç yönetmen Hüseyin İlker Duman, zihinsel yüzleşme temalı

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Aliağaspor FK deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'u

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, teşkilat üyelerini daha fazla üye kazandırmaya

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı,

SOCAR Energy School sertifika programının dördüncü döneminin açılış

Aliağa Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek.

Günümüz iş dünyasında hız, verimlilik ve esneklik başarı için

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

Hafta sonu etkili olan yağışlarda, Yenifoça merkezindeki derede İZSU çalışmaları

















