131019098
8 Mayıs 2024, Çarşamba

Kaliteli Koltuk Takımı Nasıl Anlaşılır?

16 Temmuz 2021, Cuma 16:39

     


Bir kanepenin kalitesini değerlendirmek istiyorsanız, göründüğünün ötesinde değerlendirmeniz gerekir. Kalite, görünüşten daha derine iner ve bu sebeple görünüşü aynı olan iki farklı koltuk takımı fiyatları birbirinden çok farklı olabilir. Kanepe yapılırken kullanılan malzeme, kanepenin kalitesini nasıl değerlendireceğinizi belirler. Kanepenin parçaları, çerçeveleri ve örtüsü sadece konfor seviyesini değil, aynı zamanda gelecek yıllarda aynı şekilde kalmasını da belirler.

 

Kanepenin Çerçeveleri

Bir kanepenin ne kadar uzun ömürlü olacağı ve şeklini koruyacağı büyük ölçüde çerçevelerine bağlıdır. Yüksek kaliteli bir kanepe her zaman sağlam çerçevelere sahiptir. Bir kanepenin çerçevesinin kaliteli olduğunu anlayabilmek için şu özelliklere bakmanız gerekir:

 

  • En iyi çerçeve sert ağaçlardan yapılır. Özel olarak yapılan kurutma işlemi ahşabı tüm nemini gidererek, şeklini uzun süre koruyabilmesini sağlar. Yeşil ahşaplardan yapılan çerçevelerin kullanım ömrü uzun olmayabilir. Yumuşak ahşaplar da kolayca bükülmeye eğilimlidir.
  • Kaliteli çerçeveler, yapıştırılıp vidalanır. Köşelerin daha güçlü olabilmesi için dübelleme işlemi yapılması gerekir.

 

Oturma Destekleri

Oturma desteği de bir kanepenin kalitesini belirlemede önemli bir unsurdur. Çerçeve ve dolgu ile birlikte ayarlanmalıdır. Sağlam yapılmış bir çerçeve iyi bir oturma desteği için bir denge sağlar ve onu güçlendirir. En yaygın oturma desteği seçenekleri şunlardır:

 

  • Sekiz yönlü el ile bağlanan yay sistemi, en dayanıklı destek sistemlerinden biridir. Zanaatkarlar, her yayı güçlü bir bağ ile bağlar. 
  • Dokuma bantları, minderler için platform oluşturmak üzere çerçeveye bağlanır. Dokuma doğal ve suni liflerden elde edilebilir.

 

Minder Dolguları

Artık minderler ve oturma desteği ile ilgili fikir sahibi olduğunuza göre minderleri düşünmenizin zamanı geldi demektir.

 

  • En çok tercih edilen dolgu, yüksek yoğunlukta yapılmış olanlardır. Yoğunluk ne kadar yüksek olursa, yastıklar o kadar sıkı olur.
  • Doluluk oranı yüksek bir şekilde hazırlanmış minderler aldığınızdan emin olun. Yoğun olarak doldurulmamış minderlerin kullanım ömrü kısa süreli olabilir.

 

Birbirinden şık koltuk takımı modelleri için https://www.wehomy.com/  sitesini ziyaret edebilir, inceleyip fikir sahibi olabilirsiniz.







 
Son Eklenen Haberler