Ömer Ertürk yeniden aday
16 Eylül 2022, Cuma 06:41| Tweet |
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, 12 Ekim’de yapılacak olan seçimlerde yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, 12 Ekim’de başlayacak olan seçimlerde yeniden başkanlığa aday olduğunu düzenlediği aday tanıtım toplantısı ile açıkladı. Toplantıda, Ertürk’ün seçime gireceği mavi listede yer alacak iş insanları da yer aldı. Adaylığı ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ömer Ertürk, “Göreve başlamamızın üzerinden 4,5 yıl geçti. Zaman çabuk geçiyor. Bu dönemde yaşadığımız krizler ve akabinde gelen pandemi sürecinde belki de çok fazla bir araya gelememiş olabiliriz. Bundan dolayı hepinizden tekrar özür diliyorum. Pandemi maalesef bizi 2,5 yıl evlere mahkûm etti. Çalışmalarımızı tamamen Zoom üzerinden yapmak zorunda kaldık. Ama buna rağmen birçok şeyi başardığımız kanaatindeyim. Bizimle birlikte yürüyen yol arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aramıza yeni gelen arkadaşlarımız da var. Onlara da bizimle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum.” Dedi.
“Odamızı çok daha iyi yerlere getirmek için gayret göstereceğiz”
12 Ekim’de başlayacak olan seçimlerde yeniden aday olduğunu açıklayan Ertürk, “Yeni bir seçim sürecine girdik. Malum sizlerin de bildiği gibi 12 Ekim’de seçimimiz var. Bizlerle birlikte yürüyen, daha sonra yanımıza entegre olan genç ve dinamik arkadaşlarımızla tecrübeyi örtüştürerek, inşallah odamızı önümüzdeki süreçte çok daha iyi yerlere getirmek için elimizden gelen gayreti sonuna kadar göstereceğiz. Göstermek için de yola çıktık. İnşallah 12 Ekim sonrasında başarıya ulaşacağız ve vizyoner bir takımla beraber Aliağamız için önümüzdeki süreci daha etkin, daha güzel oluşturmaya çalışacağız.” İfadelerini kullandı.
“İnönü Caddesi’ndeki sorunu çözdük”
Görev yaptıkları süreçteki çalışmalar hakkında kısa bilgiler veren ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, “Bu dönemde neler yaptık konusuna gelecek olursak bu çok uzun bir konu. Pandemi dolayısıyla çok fazla direk sahada çalışacak durumumuz olmamış olsa dahi perde arkasında, pandemi sürecinde, evde ya da diğer olanaklarla çok güzel şeyler yaptığımıza kanaat getiriyorum. Dolayısıyla bunun birkaç sayfaya sığacak durumu yok. Ben sizlerle bunun sunumunu yazılı ve görsel olarak paylaşacağım. Burada bunları anlatmaya kalktığımızda uzun sürer. En önemlisini söyleyeyim, İnönü Caddesi’ndeki sorunumuzu çözmek için 2,5-3 yıl yollardan geri durmadık, Ankara’dan geri durmadık. Allah’a çok şükür bu sorunu çözdük. Aliağa’nın ulaşım aksına vurulacak yüzde 60’lık darbeyi engellemiş olduk. Bu bizim için çok önemliydi. En büyük zamanımızı da bu aldı. Bununla ilgili yapısal sorunlarda da birçok sorunlarla karşı karşıya kaldık. Bunları da çözmek için tüm gayretimizi gösterdik ve çözdük. Ben aday olarak yola çıktım. Bir adayımız daha var yola çıkan. Her iki adaya da sizlerin huzurunda başarılar diliyorum. Aliağamız için hayırlısı neyse o olsun. Ama inançlı ve güçlü bir şekilde bizim bu süreçten muvaffakiyetle çıkacağımıza da inancım tam.” diye konuştu.
“Adnan Saka’nın ağabey ve onursal başkan noktasında bizlerle birlikte olacağı kanaatindeyim”
ALTO Meclis Başkanı Adnan Saka’nın seçimlere katılmayacağı iddiaları ile sorulara cevap veren Ömer Ertürk, “Ben de bu konuda ancak duyumlar üzerinden gidebilirim. Bu sorunun cevabı Adnan Bey’de vardır. O bizim ağabeyimizdir, büyüğümüzdür. Odamızın kurucusudur. Saygıda, hürmette hiçbir zaman bir eksiklik yapmayız. Ancak şu anda oğlu Şükrü Bey bizimle beraber. Şükrü Bey’in bizimle beraber olması nedeniyle, onu da denklemin içerisine koyduğumuzda, kendisinden de aldığımız fikir doğrultusunda, belirli bir yaşa geldiği için artık istirahat edip ağabey ve onursal başkan noktasında bizlerle birlikte olacağı kanaatindeyim. Ama bu konunun net cevabını Adnan Saka verecektir.” Dedi.
“Hamdi Erdem’e başarılar diliyorum”
Başka bir aday olup olmadığı yönündeki sorulara da cevap veren Ömer Ertürk, “Hamdi Erdem Bey’in de aday olacağı ile ilgili duyumumuz var. Onun haricinde başka bir aday duymadım. Hamdi Bey’in de sahada başkan adayı olarak gezdiği, arkadaşlarla görüştüğü yönünde duyumlar bizlere geliyor. Allah yolunu açık etsin. Kendisine başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.
“ALOSBİ konusundaki sıkıntıları aşmak için elimizden geleni yapacağız”
Son olarak, yeniden göreve gelmeleri halinde Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) ile ilgili tutumlarının ne olacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Ertürk, “ALOSBİ’de 15 tane mütevelli heyeti var. Zamanında kuruluşunda yapılan hataların sonucunda 15 tane mütevelli heyetinin içinde 3 tane heyet üyemiz var. 12’ye karşı 3 üye ile ALOSBİ’de ne kadar bir şeyler başarılabilir? Ama biz bunun için elimizden gelen tüm gayreti yapacağız. İlişkileri sıcaklaştırmak için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Bunu da tabii ki arkadaşlarımızla hep birlikte yapacağız. ALOSBİ konusunda sıkıntıları biliyoruz. Ama aşmak için elimizden geleni yapacağız. Pandeminin bize engel olduğu konulardan bir tanesi de bu.” Diye konuştu.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin

Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da yapılan Türkiye Finali yarışlarını

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, kuyuların yenilenmesi, Sarıkız

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Cumhurbaşkanı

Aliağa’da kurulan Demokrasi ve Kültür Derneği, ilk genel kurulda başkanlık

Modern hayatın sesleri arasında kaybolmuş insanın iç dünyasına ışık tutan

Estetik duruşa önem veriyor ve vücudunuzu daha fit görmek istiyorsanız

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıl dönümü

Aliağa Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,





















