İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali kapılarını açtı
16 Kasım 2022, Çarşamba 06:43| Tweet |
İzmir Valiliği himayesinde İzmir Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde düzenlenen "İzmir Teknoloji, Bilim ve İnovasyon Festivali" başladı.
Bayraklı ilçesindeki İzmir Arena'da gerçekleştirilen festivale İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve öğrenciler katıldı. Açılışta konuşan Vali Köşger, İzmir'i yenilik, teknoloji ve yaratıcılık temalarıyla anılan bir kent olarak konumlandırmak istediklerini belirterek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı. BTK ve Turkcell'in festival kapsamındaki iş birliğinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Köşger, "Yüksek hızda veri iletişimi sağlayan 5G teknolojisinin festivalimizde ilk kez deneyimlenmesine fırsat verdiği için hem BTK Başkanımıza hem de Turkcell'e teşekkürlerimi sunuyorum. 5G'nin pilot olarak İzmir'de uygulanması sözünü daha önce almıştık. İnşallah onu da Türkiye'de ilk kez İzmir'de uygularız." diye konuştu. Köşger, İzmir'in, Türkiye'nin ve bölgenin "teknoloji başkenti" olması iddiasında olduklarını ve gençlere imkan sunmak istediklerini ifade etti.
"Her türlü çalışmayı desteklemeye hazırız"
BTK Başkanı Karagözoğlu da festivalde, insanoğlu için oldukça yeni kavramlar olan, blokzincir, yapay zeka, nesnelerin interneti, Web3 gibi teknoloji temelli konuların konuşulmasının kendisi için mutluluk verici olduğunu söyledi. Salgının etkisi ile dijital oyun sektörünün 2021 yılında, küresel oyun pazarında 175,8 milyar dolara ulaştığı bilgisini paylaşan Karagözoğlu, bunun 79 milyar dolarını mobil oyunların, 49,2 milyar dolarını konsol oyunlarının, 33,3 milyar dolarını da indirilebilir bilgisayar oyunlarının oluşturduğunu aktardı. Türkiye'de de oyun sektörünün 2021 yılında büyümeye devam ettiğine dikkati çeken Karagözoğlu, "Ülkemizde dijital oyunlardan elde edilen gelir 880 milyon dolardan 1,2 milyar dolara yükseldi. Bunun 600 milyon doları mobil oyunlardan elde edildi." dedi.
“Bu alanda yapılacak her türlü çalışmayı desteklemeye hazırız”
Karagözoğlu, Türk oyun sektörünün 2021 yılında en çok yatırım alan sektör olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Elbette böylesine ivmeli bir gelişim gösteren sektör konusunda biz de çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Ancak oyun geliştirmek ve pazarlamak için görsel tasarım, programlama, modelleme, test etme gibi farklı disiplinlerin bir araya gelmesi gerekiyor. Bu alanlarda çalışacak çok sayıda genç insana ihtiyacımız var. Nüfusunun yarıdan fazlası 35 yaş altı genç nüfus olan bir ülke olarak bu anlamda oldukça şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Biz dijital oyunlar konusunda önemli ve kritik bir pazarız. Gençlerimizin bireysel yetenek ve oyun merakının, bizler için çok büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. O yüzden de bu alanda yapılacak her türlü çalışmayı desteklemeye hazırız."
"BTK Akademi" bünyesinde 2017 yılından bu yana düzenlenen eğitimlerle çok sayıda gencin kendilerini yazılım konusunda geliştirme ve yeni beceriler edinme fırsatı bulduğunu anlatan Karagözoğlu, BTK ile İzmir Kalkınma Ajansı arasında BTK Akademi özelinde gerçekleştirilecek "Oyun Geliştirici" programına başlamak için bugün protokol imzalandığını söyledi. İki gün sürecek festival boyunca blokzincir, öte evren, yapay zeka, oyun girişimciliği gibi konularda paneller gerçekleştirilecek. Festival yarın, "İzmir'e Oyun Geliştir" temasıyla düzenlenecek 50 bin lira ödüllü oyun tasarım yarışması "Game Jam İzmir" ile son bulacak.
(AA)

Foça, Torbalı, Kemalpaşa, Bornova, Karabağlar ve Güzelbahçe ilçelerinde

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya koyulan Harezmi Eğitim

Aliağa Belediyesi, 2025 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinin ikinci taksit

Aliağa Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 4. hafta maçında Aliağa Petkimspor, yarın deplasmanda

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 11. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK deplasmanda

İzmir, büyük bir şehir olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını bir arada

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Aliağa’nın Yeni Şakran

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, video konferans yöntemiyle katıldığı törende

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ocak ayında yeni tarifelerin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentte üç noktada

Aliağa’da, Avcı Ramadan Parkı bölgesinde yoğun yağmurlar sonrası yaşanan

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 3. hafta maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Romanya'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın “Ulaşım”

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden 5 yıl geçti.

CS GO hile kullanımı, oyun dünyasında oldukça tartışmalı bir konu olarak

Mekanların aydınlatılması, yaşam alanınızın estetik ve fonksiyonel kalitesini belirlemede

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 102’nci

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Sındırgı’daki deprem fırtınasının doğal bir rahatlama

Aliağa, Cumhuriyetin 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube, Aliağa’da, işyeri temsilcilerine yönelik eğitim

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro

Elçin Biçer, On Air Music Co. etiketiyle yayımlanan ilk teklisi “İyileşmedim”





















