131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

PLATFORMDAN TERÖRE KARŞI TEK YÜREK DUYURUSU

17 Şubat 2021, Çarşamba 06:49

     


Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, Demokrasi Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla, demokratik kitle örgütleri olarak teröre karşı tek yürek olduklarını duyurdu.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, Demokrasi Meydanı’nda, Gara'da 13 vatandaşımızın şehit edilmesi ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform adına basın açıklaması metnini okuyan Eğitim-İş Aliağa Temsilciliği’nden Emre Kara, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 10 Şubat’ta Irak’ın kuzeyinde başlatmış olduğu Pençe-Kartal Operasyonu’nda, 2015 yılından bu yana terör örgütünün elinde esir tutulan polis, asker ve kamu görevlilerinden oluşan 13 yurttaşımızın vahşi bir şekilde şehit edilmelerinin yüreklerine büyük bir acı düşürdüğünü vurguladı.

“Sağ kurtulmaları için neler yapıldığının açıklanmasını bekliyoruz”

Bu katliamı gerçekleştiren terör örgütünü şiddetle lanetlediklerini, kınadıklarını ve teröre karşı demokratik kitle örgütleri olarak tek yürek olduklarını tüm kamuoyuna ilan ettiklerini ifade eden Emre Kara, “Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu olarak; kayıp yurttaşlarımıza rahmet diliyor ailelerin acılarını paylaşıyoruz. Ve 2015 yılından bu yana esir tutulan yurttaşlarımızın kurtarılması için ne tür girişimlerde bulunulduğu, son operasyonda sağ kurtulmaları için neler yapıldığının açık ve şeffaf bir şekilde araştırılarak kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz. Bu konuda başta operasyonu yöneten iktidar olmak üzere, tüm siyasi partilerin sorumluluğuna işaret ederek, katliamı bir kez daha lanetliyor, hiçbir yurttaşımızın burnunun dahi kanamadığı bir Türkiye özlemiyle her türlü teröre karşı birlikte mücadele edeceğimizi tüm kamuoyuna ilan ediyoruz.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler