131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

KÖY ENSTİTÜLERİNİN KURULUŞU ÇAKMAKLI’DA KUTLANDI

17 Nisan 2018, Salı 06:25

     


Köy Enstitülerinin 78. kuruluş yıldönümü, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aliağa Şubesi ve Eğitim-İş Aliağa Temsilciliği’nin ortaklaşa düzenledikleri etkinlikle Çakmaklı Mahallesi’nde kutlandı.

Köy Enstitülerinin 78. Kuruluş Yıldönümü Aliağa’nın Çakmalı Köyü’nde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliğe köy halkı yoğun bir katılım gösterdi. Çocuk oyun parkına kurulan oyun parkurunda çocuklar palyaçolar eşliğinde eğlenirken yüz boyama etkinliği de yapıldı. Çocuklara pamuk şeker ikram edildi.

ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk’ün törene katılanları saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı söylemeye davet etmesi ile başlayan programda, Ertürk’ün teşekkür konuşması ardından Eğitim-İş Aliağa Temsilcisi Mustafa Gök köy enstitüleri ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Tiyatro Seyir’in sahnelediği iki kişilik köy enstitüleri oyunu izleyenlerden büyük alkış topladı. Canlı müzik programı da etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Programa katılan Araştırmacı Yazar Mustafa Solak kısa bir konuşma yaptı. Araştırmacı Yazar Cevat Yıldırım da köy enstitüleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu. ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, köy enstitülerini her yıl başka bir köyde anma programlarına devam edeceklerini söyledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler