131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

ALKUD’TAN İŞ YERİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİ

17 Nisan 2019, Çarşamba 06:40

     


Aliağa Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği (ALKUD), kentte yaşayan vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla iş güvenliği, sağlık konularında eğitim seminerleri düzenliyor.

Kendileri için insan hayatının ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Aliağa Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği Başkanı İlker Aşkaroğulları, trafik kazaları ve iş kazalarının yanı sıra ülkede deprem ve afetlerle her an yüz yüze gelindiğini, yakın zaman içerisinde fırtına, sel, su baskınları olduğunu, bu gibi konulara karşı alınacak eğitimin ne kadar çok önemli olduğunu vurguladı.

“Küllerimizden yeniden doğuyoruz”

Dernek bünyesine yeni eğitmenlerin katıldığını ve bunun büyük bir şans olduğunu belirten İlker Aşkaroğulları, “Şahmeran'ın hikayesini bilmeyen yoktur. Bazıları efsane, bazıları gerçek olduğunu söylüyor. Ama ne zaman umutsuzluğa kapılsam Şahmeran gelir aklıma. Biz de yeni yönetim kadromuzla Şahmeran gibi yeniden doğuyoruz küllerimizden. Yönetim kadromuzla yapmış olduğumuz toplantılarda anladık ki Arama Kurtarma Derneğinde en büyük önceliğin eğitim ağırlıklı olmasıydı. En başta söyledim ya küllerimizden yeniden doğacaktık. Şans yüzümüze güldü ve bize birbirinden değerli eğitmenleri kendi bünyemize dahil ettik. Bu arada 2008 yıllarında eğitim aldığım çok değerli hocam Sayın Ömer Karaca'nın desteğini almak açıkçası bizi daha da cesaretlendirdi. Kendisi AKUT kurucularından ve bir tane afet hariç diğer tüm afetlerde en önde yer almış Türkiye'nin en deneyimli doğal afet uzmanı olmasıydı. Bizlere 5. Yıl etkinliğimizde seminer vermesini istediğimizde ilk adımımızı atmış olduk.” dedi

“Eğitimlerimiz tek seferlik olmayacak”

Aliağa ilçesinin sanayi kenti olması nedeniyle en büyük risklerin başında iş kazalarının geldiğini söyleyen Aşkaroğulları, bu konuda dernek yönetim kurulu üyeleri ve eğitmenlerle birlikte durum değerlendirmesi yaptıklarını belirtti. İlker Aşkaroğluları, “Kentimiz için en büyük risklerden birisinin işyerinde yaşanan kazaların ön planda olduğunu gördük. Yönetim kurulu üyelerimizle ve eğitmen arkadaşlarımızla birlikte eğitim programı hazırladık. Eğitim sorumlumuz İş Güveliği Uzmanı Sayın Erol Yiğit nezaretinde gerçekleştirmeyi başladık. Sonuçta bazı işçilerimiz zaman bazı işçilerimiz ise maddi kaynak bulamadıkları için bu tür eğitimleri ne yazık ki almadan veya yüzeysel olarak verilmiş basit bilgilerle çalıştırılıyor. Bundan dolayı eğitimleri ücretsiz olarak ve halka açık olacak şekilde planladık. Eğitimlerimiz tek seferlik olmayacak ulaşabildiğimiz kadar tüm çalışanlara bu tür eğitimleri vermek istiyoruz. Sonuçta bizler bu yola çıkarken ilk kurucularımızdan en son üyemize kadar hepimizin tek hedefi her canlıya yardım eli uzatabilmek, birilerine dokunabilmek. Açıkçası Türkiye'de ki en şanslı derneklerden birisiyiz belki de. Bugüne kadar ziyaret ettiğimiz, kapısını çaldığımız kim olduysa derneğimizden bahsettiğimiz zaman kapılarını sonuna kadar açtı. Şu an derneğimize destek olmak isteyen onlarca firma bizden haber bekliyor, bu derneğimiz ve Aliağa'da yaşayan herkes için çok sevindirici bir durum. Bizlerde bu güçle elimizden geldiği kadar eğitimlerimize hız kesmeden devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Herkesi seminerlerimize bekliyoruz”

Aliağa Arama Kurtarma ve Eğitim Derneği olarak ilerleyen zamanlar içerisinde birçok seminer vereceklerini söyleyen Başkan Aşkaroğulları, “Şu an için iş sağlığı, iş güvenliği gibi konuları çalışanlara aktarmaya çalışıyoruz. İlerleyen günlerde bayanlar ve çocuklar için psikolog ve psikiyatrist eşliğinde birçok seminerlerimizde olacak. Halkımıza verdiğimiz eğitimler gerçekleştirirken gönüllü üyelerimiz arasından belirlediğimiz iki takıma Doğal ve İnsan Kaynaklı Afetlere yönelik eğitimlerimizde devam etmektedir. 2 mayıs saat 14:00'de Aliağa Belediyesi Meclis Salonunda, 19:00'da Ticaret Odası Seminer Salonunda Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İş Güvenliği Uzmanı sayın Erkan Altun tarafından vereceğimiz ve yine ücretsiz olacak olan Kişisel Donanım ve Önemi adlı sempozyuma herkesi mutlaka bekliyoruz. “şeklinde konuştu.

Aşkaroğulları, İş Güveliği Uzmanı Erol Yiğit tarafından 19, 20 ve 21 Nisan tarihlerinde, 19.00-21.00 saatleri arasında Bilge OSGB'de verilecek olan; Birinci Seviye Yangın, Yüksekte Çalışma, Kapalı Alanda Çalışma Eğitimlerinin dernek üyelerin yanı sıra vatandaşlara ücretsiz olduğunu, katılımcılara sertifika verilerek belgelendirileceğini de sözlerine ekledi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler