131019098
29 Mart 2024, Cuma

LİSELİLERDEN FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

17 Mayıs 2019, Cuma 06:32

     


Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Engelliler Haftası kapsamında başlattığı farkındalık etkinliklerine Demokrasi Meydanı’nda oluşturulan parkur ile devam ediyor. Engelli vatandaşlarla empati kurulabilmesi için okul tarafından oluşturulan parkur ilgiyle karşılandı.

Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Engelliler Haftası kapsamında başlattığı farkındalık etkinliklerine devam ediyor. Aliağa’daki özel eğitim sınıfının bulunduğu tek lise olması nedeniyle önemli bir yere sahip olan Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Engelliler Haftası kapsamında farkındalık etkinliklerinin ilkini okul bahçesinde öğretmen, idari personel ve öğrencilere yönelik gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz gün ise bu farkındalık etkinliklerini ilçe geneline yaymak adına Demokrasi Meydanı’nda bir dizi etkinlik daha düzenledi.

Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Öğretmeni Deniz Gültekin düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi verdi. Gültekin, “Okulumuzda özel eğitim sınıfı bu sene açıldı. Aliağa’da liseler arasında özel eğitim sınıfı olan tek okuluz. Öncesinde biz çocuklarımızı ortaokula kadar mezun ediyorduk. Ondan sonrasında Aliağa’da bir alternatifleri oluyordu. Bu anlamada okulumuz ve okul müdürümüz Abdullah Aksoy bir öncülük yaptı. Aliağa da eğitim veren diğer liselerinde bu anlamda girişimlerde bulunmasını bekliyoruz. Çünkü özel öğrencilere sekiz senelik verilen eğitim liseyle tamamlanmadıkça bir süre sonra çöp oluyor. Biz de tekrar çok önemli. Bu etkinliği planlarken ‘Ne yapabiliriz?’ sorunu sorduk. Emre Gevgili öğretmenimle planladık. Kişilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerinin bu anlamda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak adına daha etkili olacağını düşündük. Parkurlar oluşturduk. Aliağa Engelliler Derneği’nden tekerlekli sandalye temin ettik. Zaten dernekle sürekli iletişim halindeyiz. Görme engelliler için kaldırımlara konulan sarı şeritlere de oluşturduğumuz parkurda yer verdik. Vatandaşlarımızın gözlerini bağlayıp sarı şeriler yardımıyla parkurda yürütüyoruz. Böylelikle görme engelli vatandaşlarımızın yaşamının ne denli zor olduğunu ve belki kaldırımda yürürken hiç fark etmediğimiz sarı şeritlerin görme engelliler için ne kadar önemli olduğunu vatandaşlarımız parkur sonunda anlamış, hissetmiş oluyor. Tekerlekli sandalyeye binip de ‘hocam bununla nasıl dönüyorlar’ şeklinde geri dönüşler alıyoruz. Halkımıza da engellilerle empati kurmaları konusunda yardımcı olmak adına bugün buradayız.” Şeklinde konuştu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler