131019098
19 Mart 2024, Salı

EMİRALEM ÇİLEK FESTİVALİ’NE REKOR KATILIM

17 Mayıs 2022, Salı 06:12

     


Menemen Belediyesi’nin ‘Çilek Tadında Festival’ sloganıyla 12.’sini düzenlediği Emiralem Çilek Festivali, çok sayıda vatandaşı ağırladı.

Menemen Belediyesi tarafından düzenlenen Emiralem Çilek Festivali, coşkulu kalabalığa ev sahipliği yaptı. Emiralem sokaklarına kurulan stantlarda üreticiler çilek ve çilekten elde ettikleri ürünlerin satışını yaparken, vatandaşlar da hem alışveriş yaptı hem de festival alanında yapılan etkinliklerle keyifli vakit geçirdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği ve zaman zaman izdiham yaşanan festivalde üretici açılan stantlarda tüketiciyle aracısız buluşma imkânı buldu. Festival kapsamında ‘En Güzel Çilek’, ‘En Güzel Çilekli Pasta’ ve 3 kategori de ‘En Güzel Tarla’ Yarışması düzenlendi. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev ve Belediye Meclis Üyesi Melih Damar verdi.

Gülben Ergen sahne aldı

Festivalin ikinci gününde sahneye Gülben Ergen çıkarken, coşkulu kalabalık şarkılara eşlik etti. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, konser sonunda sanatçı Gülben Ergen ve konser alanını dolduran binlerle birlikte öz çekim yaptı. Pehlivan tüm katılanlara ve festivalin başından sonuna destek veren herkese teşekkür etti.

“Menemen sizlerle, Emiralem sizlerle güzel”

Yaklaşık 200 bin kişiyi ağırlamaktan dolayı mutluluğunu dile getiren Pehlivan, “12. Geleneksel Emiralem Çilek Festivalimizi hep birlikte başarıyla tamamladık. Üreticilerimiz yaklaşık 4 bin ton çilek satışı gerçekleştirdi. Hem esnafımızın hem üreticimizin hem de kıymetli misafirlerimizin yüzü güldü. Festival boyunca bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen, katılımlarıyla katkıda bulunan konuklarımıza, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hamza Dağ’a, AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Kerem Ali Sürekli’ye, değerli Belediye meclis üyelerimize, her zaman yanımızda olan kıymetli Menemen Kaymakamımız ve Emniyet Müdürümüze ve tabi ki festivalimize renk katan kıymetli sanatçılarımız Gülben Ergen ve Bedia Akartürk’e, enerjisiyle festivalimizi coşturan sunucumuz Hakan Doğanay’a, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi 2071 Mehteran Bölüğü’ne Özveriyle çalışan emniyet, jandarma ve güvenlik personellerimize, İlçemizin itibarı ve menfaatleri söz konusu olduğunda her zaman dayanışma içinde olan siyasi parti temsilcilerimize, kentimizin duyu noktaları olan Sivil Toplum Örgütlerimize, mahallelerimizin nabzını tutan, sorumluluk bilinci yüksek muhtar ve oda yönetimlerimize, hoşgörülü ve konuksever Emiralem bölgemizin üretici ve sakinlerine, festivalimize gösterdikleri ilgi için basın ve medya temsilcilerimize, her zaman, her koşulda büyük bir özveriyle çalışan Menemen Belediyesi mesai arkadaşlarıma, çok teşekkür ediyorum. Menemen sizlerle, Emiralem sizlerle güzel. Hep birlikte, iyi ki varsınız” diye konuştu.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler