131019098
7 Mayıs 2024, Salı

Petkim İlköğretim Okulu’na büyükşehirin çevre dostu kampanyasından ödül

17 Haziran 2022, Cuma 06:16

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 25. Atık Pil Toplama Kampanyası’nda dereceye girenler ödüllerini aldı. Petkim İlköğretim Okulu "Okullar" kategorisinde topladığı atık pil oranıyla üçüncü oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakma” hedefi doğrultusunda sürdürülen atık pil toplama kampanyasının ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 25'incisi düzenlenen kampanyada çocuklar, gençler, yetişkinler, anaokulları, okullar, muhtarlıklar, ilçe belediyeleri, Bizim Ev Aile Çocuk Gençlik Destek Merkezi olmak üzere 8 kategoride ödüller verildi. Kazananlar ödüllerini Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen törenle İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun elinden aldı.

Programa İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, belediye bürokratları, muhtarlar ve kampanyaya destek verenler katıldı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl Çevre Haftası süresince atık pil toplama kampanyası düzenlediklerini, kent genelindeki birçok noktaya atık pil toplama bidonları ve kutuları yerleştirerek toplanan atık pilleri güvenli bir şekilde bertaraf ettiklerini söyledi.

“Çocuklarımızı bilinçlendirmeliyiz”

Pilin, çöpün atık olmadığını ve geri kazandırıldığını aktaran Özuslu, "Atıkları değerlendirerek ekosistemimize iyilik yapıyoruz. Sevgili çocuklarımızda bu bilinci oluşturabilirsek ve geri dönüşümle ilgili bir alışkanlık kazandırırsak doğanın harap edilmemesi, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir çevrede müreffeh bir hayatta yaşıyor olacağız. Başkanımız Tunç Soyer’in dediği gibi başka bir hayat mümkünse, bunu mümkün kılabilecek olan da çocuklarımız, gençlerimiz ve sizlersiniz” diye konuştu.

Ekosistem dostu kampanyada bir yılda 42 ton pil toplandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve ilçe belediyeleri iş birliği ile hayata geçirilen kampanya kapsamında bir yılda 42 ton, kampanyanın başından bu yana ise 477 tonluk atık pil toplandı. Kampanyada dereceye giren birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere masaüstü bilgisayar, üçüncülere ise tablet hediye edildi.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler