131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

17 Temmuz 2019, Çarşamba 07:01

     


“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” ülke genelinde olduğu gibi Aliağa’da da düzenlenen anma programıyla unutulmadı. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programda 15 Temmuz şehitleri için dualar edildi.

Aliağa Kaymakamlığı ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde organize edilen anma programına; Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Aliağa Belediye Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programa akın eden vatandaşlara lokma, çorba, pilav, ayran ve dondurma ikram edildi. Katılımcılara Aliağa Belediyesi tarafından Türk bayrağı dağıtıldı. Program öncesinde Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı katılımcılara mini konser verdi. Anma programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunması ile başladı. İlçe Müftülüğü tarafından görevlendirilen müezzinler Kur’an Tilaveti gerçekleştirdi. Aliağa İlçe Müftüsü Süleyman Demiryürek’in şehitler için yaptığı duaya eşlik eden vatandaşlar ellerini semaya açtı. Dua sonrasında günün anlam ve önemine ilişkin protokol konuşmalarına geçildi.

“Ordumuz ve polisimiz gözbebeğimizdir”

Programın ilk konuşmasını MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir yaptı. Aydemir, “Şu anda burada 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için toplanmış bulunmaktayız. Hatırlanacağı üzere, 15 Temmuz gecesi Ülkemizi, Milletimizi, Demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletimizin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak milletimiz darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır. Şehitlerimiz ve Gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretiyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki Şehitlerimiz, kalplerimizdeki yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde kendilerini gönülden yad edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız. 15 Temmuz da meydanlara, tıpkı Çanakkale'de İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç hain darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlığını ortaya koymuştur. Milletimiz, o gece tıpkı 717 yıl önce Söğüt'te, 566 yıl önce İstanbul'da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Türkiye'yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi Milletimize, Meclisimize, Demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz Mehmetçiğimiz ve polisimiz bizim gözbebeğimizdir. O hain gece de Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Saat 09.45 de ilk tespitini yaparak ‘Bu bir kalkışmadır Kabul edilemez’ diyerek Devletin ve milli iradenin yanında olduğunu açıklayarak dik duruşunu göstermiş, darbecilere ilk tokatı atmıştır. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür.2023 Lider ülke Türkiye hedefine bir adım daha yaklaşmıştır. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz Kutlu Olsun. Milletimizin başına bela olan tüm terör örgütlerini lanetle ve nefretle kınıyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

“Bizler darbenin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz”

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör saldırısını 15 Temmuz 2016’da yaşadıklarını belirten AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, “Fetö saldırının başlangıç yılları 1980’li yıllara dayanmaktaydı. Bunu yıllar içinde ve 2016 yılında, hain saldırıyı gördükten sonra daha da emin olduk. Bu bereketli ve kutsal topraklarda, Anadolu coğrafyasında 16 devlet kuran necip milletin evlatları bu ihaneti de hiç unutmamış, bunun karşısında dik durarak bu cumhuriyeti korumuştur. Bizler darbenin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Birçok fidanımızı bu darbeler neticesinde kaybettik. Siyonizmin, kapitalizmin ve emperyalizmin uşaklarının bu ülkede uygulamış olduğu darbelerin bizleri nereye götürdüğünü gördük.” dedi.

“Türk Milleti size minnettardır”

Programın kapanış konuşmasını yapan Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, ise şunları söyledi; “Yeryüzündeki yegane ordu-millet olan kahraman Türk milleti, ülkemize, bayrağımıza, bağımsızlığımıza ve demokrasimize kasteden bu hain FETÖ darbecilerine karşı bütün siyasal, sosyal ve kültürel doku ve renkleriyle, hiçbir siyasal görüş, parti vs. ayrılığı gözetmeksizin 79 milyon ferdiyle milli iradeye sahip çıkmış ve ortaya koyduğu dünyada eşi benzeri görülmemiş tavır ve duruşla bu alçak darbe girişimini akşamdan sabaha boşa çıkartmıştır. Türk milletinin darbe girişimine karşı ortaya koymuş olduğu bu birlik ve beraberlik, Mlli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez" misralarında ifade ettiği gibi, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece yani Çanakkale ruhunu, Kuvayi Milliye ruhunu yaşadığımız ve yaşattığımız sürece bu milleti, iç olsun dış olsun hiçbir şer gücün yıkamayacağını, alt edemeyeceğini göstermiştir. Tabi ki, bu hain darbe girişiminin akamete uğratılmasında, milletimizin yanında yer alan, mili iradeye sahip çıkan ve hainlere karşı ölüm pahasına mücadele veren kahraman askerlerimizin, polislerimizin gayretlerini de unutmuyor onlara şükranlarımızı ifade ediyoruz. Sonunda şehadet olduğunu bile bile Özel Kuvvetler karargahını canı pahasına savunan, komutanından aldığı emirle hain darbeci generali alnının ortasından vuran kahraman Astsubay Ömer Halisdemir'in şahsında, darbeci hainlerin attığı bombayla Polis Özel Harekat Merkezinde şehadete yürüyen Meriç Alemdar müdür ve diğer özel harekat polislerimizin şahsında darbe girişimine karşı mücadele veren bütün şehitlerimiz ve güvenlik mensuplarımız! Vatan size minnettardır, Türk Milleti size minnettardır. Değerli hemşehrilerim, o karanlık gecede aziz Türk milleti darbe ve darbecilere karşı eşi benzeri görülmemiş bir dik duruş göstererek can vermiş, kan vermiş, Dünya Demokrasi Tarihi sayfalarına altın harflerle yazılacak bir demokrasi destanını hep birlikte yazmıştır. Türk milleti verdiği 250'den fazla şehidiyle 1500 civarında gazisiyle demokrasi için bedel ödemiştir. Bundan böyle, milletimizin bu fedakarlığını ve kararlılığını gören hiçbir hain unsur, Türk milletinin kanıyla, canıyla, bedeniyle sahip çıktığı ve koruduğu milli irade ve demokrasimize ve vatanımıza yönelik hain planlar yapmayı aklının ucundan dahi geçiremeyecektir. Bu duygularla hain darbe girişiminin önlenmesi uğrunda şehadete yürüyen bütün şehitlerimizi tekrar rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz gecesi ve sonraki gecelerde sabahlara kadar nöbet tutan demokrasi kahramanlarına da minnet ve şükranlarımı sunuyorum.”

Protokol konuşmalarının ardından 15 Temmuz kanlı darbe gecesini anlatan belgeseller barkovizyona yansıtıldı. Öğrenciler tarafından 15 Temmuz konulu şiir ve kompozisyonlar okundu. Program, video gösterimleri ve okunan sela ile son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler