15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ANITI'NI AÇTI
17 Temmuz 2020, Cuma 06:45Tweet |
TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ege Üniversitesinde (EÜ) 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıtı'nın açılışına katıldı.
TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin, "Emperyal güçlerin kontrolüne girmiş zavallılar, akılları sıra milletin seçtiği Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ortadan kaldırıp hak etmedikleri iktidarı ele geçireceklerini zannetti." dedi. Ege Üniversitesinde (EÜ) 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anıtı'nın açılış töreninde konuşan Yıldırım, Van ve Siirt'te şehit olan emniyet mensuplarına Allah'tan rahmet diledi. FETÖ'nün hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçtiğini hatırlatan Yıldırım, "Yıllarca bürokraside, askeriyede, emniyette, iş aleminde, yargıda, medyada, özel ve kamunun bütün alanlarında sinsi bir şekilde örgütlenmiş devletin imkanlarıyla birtakım yerlere gelmiş alçak terör örgütü mensupları, aziz millete ihanet etmiştir." diye konuştu. Darbe girişiminin olduğu gün vatansever askerler, polisler, savcılar, yargı mensupları, medya mensupları ve Türk milletinin ülkeye sahip çıktığını ifade eden Yıldırım, o gece Türkiye'ye darbelerle, kalkışmalarla diz çöktürmenin kolay olmadığının görüldüğünü söyledi.
“Şehit ve gazilerimizin hesabı soruluyor”
15 Temmuz günü herkesin bir olduğuna işaret eden Yıldırım, şöyle devam etti: "O gece farklı düşünce yoktu. Farklı siyasi görüş yoktu. O gece sadece vatan sevgisi vardı, bağımsızlık sevgisi vardı, bayrak sevgisi vardı. Herkes beraber oldu. O gece halkın gücü tankın gücünü yenmiştir ve mutlak bir zaferle bayrağımız tekrar en yükseklerde dalgalanmaya devam etmiştir. Bu kalkışma dolayısıyla kurumlarımıza insafsız saldırılar da oldu. Hainler içimizde olabilir ama vatanseverlerimiz daha fazla vardır. Bunu 15 Temmuz gecesi beraber gördük. Emperyal güçlerin kontrolüne girmiş zavallılar, akılları sıra milletin seçtiği Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ortadan kaldırıp hak etmedikleri iktidarı ele geçireceklerini zannetti. Türkiye hukuk devleti. Hukuk devleti içerisinde ilk andan başlayarak kalkışmaya teşebbüs edenler tek tek hesabını veriyor. Şehit ve gazilerimizin hesabı soruluyor."
"15 Temmuz Demokrasi Sergisi"ni gezdi
Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Yıldırım, 2020 yılına büyük umutlarla girdiklerini, büyük beklentiler olduğunu ancak deprem, doğal afetler ve son olarak da salgınla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Yıldırım, Türkiye'nin salgında en iyi sınavı vermiş ülkelerin başında olduğunu sözlerine ekledi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise "Tarihimizde hainler, ihanetler, darbeler olmuştur. Ordu, hainleri temizledikten sonra başarıdan başarıya koşuyor. O nedenle bu ihanetin unutulmaması ve unutturulmaması gerekiyor." dedi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da hain terör örgütü FETÖ'nün ülkenin geleceğine kastettiğini vurguladı. Konuşmaların ardından Rektör Budak, Yıldırım'a plaket takdim etti ve anıtın açılışı gerçekleştirildi. Protokol daha sonra hatıra korusunda fidan dikti. Binali Yıldırım, buradaki programın ardından AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından 15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesi yaşanan olayları konu alan 360 fotoğrafın yer aldığı Konak Cumhuriyet Meydanı'ndaki "15 Temmuz Demokrasi Sergisi"ni gezdi.
(AA)

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

ALTO ve ALOSBİ iş birliğiyle düzenlenecek konferansta, vergi denetim süreçlerine

Devrimci Emekliler Sendikası (Dev Emekli-Sen) Aliağa Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu’nu

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan 8.hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK,

İstanbul SEO Ajansı, dijital dünyada işletmelerin başarısını önceleyen bir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TCDD ile ortak işletilen

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, Huracan

İzmir’de yaşayan SMA TİP 2 hastası Zümra bebek için seferberlik

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşından bu yana düzenlenen 228 operasyonda

İzmir Gemi Söküm Koordinasyon Grubu, Aliağa’daki gemi söküm

LOGISTECH Fuarı’nda gerçekleştirilen oturumda, Aliağa Limanları’nın

Aliağa Ticaret Odası, Pilz Türkiye ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenecek

2026 Mali Yılı Performans Programı ve 2026 Mali Yılı Bütçe Tasarısı, Aliağa

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen

Menemen’de görevli infaz koruma memuru Gökhan Haskan’ın DMD

Spor ayakkabılar, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kongrenin ardından göreve

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 7. haftasında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı Muş

Aliağalı taekwondocular, Arnavutluk'un Başkenti Tiran'da düzenlenen turnuvadan

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı

Hayat bazen insanın önüne kapılar kapatır, ama o kapıların ardında bambaşka

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Aliağa’ya gelerek

Aliağa’da, Demokrasi ve Kültür Derneği kuruldu. Dernek başkanı Sabahattin

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’deki

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde meydana gelen iş kazasında,

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir'deki

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski tip sürücü belgelerinin