131019098
26 Nisan 2024, Cuma

“15 TEMMUZ DEMOKRASİNİN ZAFERİDİR”

17 Temmuz 2020, Cuma 06:48

     


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Aliağa’da anma programı düzenlendi. Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde düzenlenen programda konuşan Aliağa Kaymakam vekili Fatih Kızıltoprak, “15 Temmuz hak ve özgürlüklerin, demokrasinin zaferidir” dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da anma programı gerçekleştirildi. Demokrasi Meydanı’nda tutulan Demokrasi nöbeti ile birlikte gerçekleştirilen anma programında Koronavirüs salgınına karşı gerekli önlemler de uygulandı. Meydanın girişlerinde görevliler tarafından ateş ölçümü yapıldı. Maskesiz vatandaşlar alana alınmadı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Aliağa Kaymakam vekili ve İzmir Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Garnizon Komutanı vekili Murat Günlü, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, AK Parti İlçe Başkanı Hamdi Erdem, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, İYİ Parti İlçe Başkanı Yavuz Adar, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katılım gösterdi.

“Milletimiz vatanı sahiplenme konusunda dik duruşundan taviz vermedi”

Okunan İstiklal Marşı’nın ardından tören kuran tilavetiyle devam etti. Kuran tilavetinin ardından Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek dua etti. Duanın sonrasında protokol konuşmalarına geçildi. Aliağa Kaymakam vekili Fatih Kızıltoprak konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Kızıltoprak konuşmasında, “2016 yılı 15 Temmuz gecesi, milletimizi, demokrasimizi, cumhuriyetimizi ve ülkemizin aydınlık geleceğini yok etmeyi hedefleyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak alçakça bir darbe girişimin de bulunmuşlardı. Fedakâr milletimiz; bu darbe girişimini ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı; eğilmedi, yenilmedi. Şehitlerimiz ve gazilerimiz; o geceki cesaretleri ve dik duruşlarıyla tarihimize altın harflerle yazılarak kalplerimizde mümtaz bir yere sahip oldular. 15 Temmuz hak ve özgürlüklerin, demokrasinin zaferidir. Milletimiz o gece sokaklarda, meydanlarda Çanakkale ruhuyla tek yürek olarak vatanı sahiplenme konusundaki dik duruşundan asla taviz vermemiştir.” ifadelerini kullandı.

“Gösterdikleri kahramanlıkla genç nesiller için ilham kaynağı olacaklar”

15 Temmuz gecesi harekete geçen FETÖ’cü hainlerin tüm devlet geleneklerini çiğneyerek devletin yönetimini ele geçirmeye çalıştığını; ancak milletimizin fedakârca bir direniş göstererek terör örgütünün hain planlarına engel olduğunu söyleyen Kızıltoprak: “Aziz milletimiz atılan bombalara rağmen meydanı vatan hainlerine bırakmamıştır. 15 Temmuz gecesi, milletimizin tüm fertleri hiçbir ayrım gözetmeksizin tek vücut olarak hain darbecilere karşı dimdik durmuştur. Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet, Tek Devlet ilkesinde birleşen milletimiz o gece gösterdiği kahramanlıkla genç nesiller için her zaman ilham kaynağı olacaktır. 15 Temmuz demek gönlünde imanla vatan için, bayrak için ölümü göze almak demek, demokrasi ve milli irade uğruna canını vermek demektir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz'un yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları ile 15 Temmuz Şehitleri başta olmak üzere bu toprakları vatan yapan aziz Şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle yad ediyorum. Gazilerimize şükranlarımız sunuyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum. En büyük gücümüz milletimizin birliği ve beraberliği olduğu bilinciyle; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” diye konuştu.

Tüm camilerden sela okundu

Kaymakam Kızıltoprak’ın konuşmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması katılımcılara izletildi. Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için hazırlanan video ve slayt gösterileri sırasıyla katılımcılar tarafından izlendi. Gece saat 00.13’te tüm camilerden Sela okunmasıyla anma töreni sona erdi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler