131019098
19 Mart 2024, Salı

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANILDI

17 Temmuz 2021, Cumartesi 06:27

     


“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” nedeniyle Aliağa’da anma programı düzenlendi. Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen programda 15 Temmuz şehitleri anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da anma programı düzenlendi. Aliağa Kaymakamlığı ile Aliağa Belediyesi’nin Demokrasi Meydanı’nda ortaklaşa düzenlediği programa; Kaymakam Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, Garnizon Komutan Vekili Oktay Bingöl, İlçe Jandarma Komutan Vekili İbrahim Gültekin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, Aliağa Müftüsü Ramazan Coşkun, Aliağa Sahil Güvenlik Komutan Vekili Halil İbrahim Arslan, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, Aliağa Liman Başkanı Ahmet Apak, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, kurum müdürleri, oda başkanları, daire amirleri ile vatandaşlar katılım gösterdi.

Kaymakam Karaman: “Bu millet, demokrasiye ve liderine sahip çıkmak adına tankların altına yatmıştır”

Program saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunarak başladı. Daha sonra Aliağa Müftüsü Ramazan Coşkun ve cami imamlarıyla birlikte bir mevlit okundu. Okunan mevlidin ardından Aliağa Müftüsü Ramazan Coşkun dua etti. Daha sonra Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı mehteran gösterisinde bulundu. Ardından lise öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Daha sonra protokol konuşmaları başladı. Bu bölümde Kaymakam Ömer Karaman bir konuşma yaptı. Karaman konuşmasında, “Bir milletin kader gecesi 15 Temmuz asırlar geçse de unutulmayacak. Karanlık ve puslu bir gece. Tarihi kahramanlık destanları ile dolu bir milletin kader gecesinin bugün beşinci yılını idrak ediyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü vesilesiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. 15 Temmuz gecesi ezan, bayrak, vatan ve bağımsızlığımız uğruna canını feda eden 251 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bağımsızlığımıza sahip çıkan ve büyük bir işgal girişimine mani olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yanı başında şehit olan kardeşlerini gördüğü halde öne çıkmaktan geri durmayan 2 bin 193 kahraman gazimize, cesaretleri ve fedakârlıkları adına şükranlarımı sunuyor, kendilerine Allah’tan sağlıklı, sıhhatli uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz gecesi Rabbimiz, kalplerden korku ve heyecanı kaldırmıştır.15 Temmuz gecesi bizlere Çanakkale Ruhunun, Kuvayi Milliye ruhunun, Sakarya’daki ruhun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir emriyle Yunan’ı denize döken Büyük Taarruzdaki o ruhun, halen o günlerdeki gibi dipdiri ve canlı olduğunu göstermiştir. Bu millet, demokrasiye ve liderine sahip çıkmak adına tankların altına yatmıştır. Bu millet, yanı başında şehit olan vatan evlatlarını gördüğü halde bir adım bile geri atmamıştır. Bu millet, dünyaya eşi benzeri görülmemiş bir demokrasi dersi vermiştir.” Dedi.

“Alçak teröristlere meydanlar dar edildi”

Konuşmasına devam eden Kaymakam Karaman, “35 uçak, 37 helikopter, 246 tank ve zırhlı araç kullanarak darbe girişiminde bulunan Pensilvanya’daki melunun alçak teröristlerine bu millet, meydanları dar etmiştir. Kahraman Türk ordusunun kılcal damarlarına kadar sızan ve emir komuta zincirini tanımayarak hain bir darbe teşebbüsünde bulunanları, bu millet tüm dünyanın gözü önünde mağlup etmiştir. Üstelik bunu tankla tüfekle silahla değil; yüreğindeki iman ve eşi benzeri olmayan cesaretle yapmıştır. Bunca yaşanan bela ve fitneden sonra merhum şair Mehmet Akif’in ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ deyişiyle, rabbimin bu millete böyle bir gece yaşatmaması duygu ve düşünceleriyle sözlerime son verirken bir kez daha tüm şehitlerimizi, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle, minnetle yad ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine yüce Rabbimden sabır niyaz ediyor, kahraman gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyet dileyerek hepinizi sevgi, saygılarımla selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

Kaymakam Ömer Karaman’ın konuşmasının ardından programa katılan vatandaşlara ikramda bulunuldu. Ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı konuşması katılımcılara izletildi. Sonrasında Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nin halk oyunları gösterisi ve korosu tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi. Ardından Darbe konulu video gösterisi vatandaşlara izletildi. Akabinde, Engin Koyuncu Kahramanlık Türküleriyle sahnede yerini aldı. Son olarak sela okundu ve dua edildi. Duanın ardından anma programı son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler