131019098
19 Mart 2024, Salı

ÇANDARLI’DA MAVİ BAYRAK GURURU

17 Temmuz 2021, Cumartesi 06:18

     


Dikili Belediyesi’nin çalışmaları sonucu Çandarlı Doğu Plajı mavi bayrak ile ödüllendirildi.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından verilen temiz deniz suyu ve güvenilir bir ortamı ifade eden mavi bayrağın altıncısı da Dikili’de göndere çekildi. Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı Doğu Plajında düzenlenen bayrak asma törenine Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün yanısıra Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Kuzey Ege İlleri Mavi Bayrak Bölge Koordinatörü Doğan Karataş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mavi Bayrak Koordinasyon Ekibinden Sema Uzun Güneş, Dicle Dilan, Doğan Atalay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dikili Yerel Hizmetler Koordinatörü Özden Kaan, Sahil Güvenlik Kolluk Destek Tim Komutanı M. Emrah Karamanoğlu, Dikili Meclis Üyelerinden Hüsniye Yıldırım, Ahmet Göçmen, Çiler Gürel ve Dikililer katıldı.

İspanya ve Yunanistan'ın ardından Türkiye'nin dünyanın en çok mavi bayrak alan 3'üncü ülkesi olduğuna değinen Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ülke genelinde yakalanan bu başarının bir ayağının da Dikili’de gerçekleşmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yaptığımız çalışmalar sonunda da bugün itibariyle Çandarlı Doğu Plajı’mıza mavi bayrağımızı kazandırmış bulunuyoruz. Bundan sonrada amacımız güzel ilçemizin tüm plajlarına, koylarına mavi bayrak kazandırmak, Doğası temiz modern bir Dikili yaratmak olacak” dedi.

Mavi Bayrağın önemine değinen Başkan Kırgöz,”Mavi Bayrak, turizm ve çevre açısından çok önem arz etmektedir. Biz de bunun bilinciyle göreve geldiğimiz andan itibaren sahil kenti olan Dikili’mizin özellikle deniz ve kıyı temizliğine ayrı bir önem veriyoruz. Ayrıca doğa bizim evimiz. Gelecek nesillerimize bırakabileceğimiz en değerli ve en anlamlı mirasımız doğa olacaktır. Biz Dikili Belediyesi olarak bu bilinçle hareket ediyor ve yaptığımız her işi bu anlayışla gerçekleştiriyoruz. Bugün burada olduğu gibi yaptığımız çalışmaların meyvesini aldığımızı görmek ise ayrıca gurur verici” diye konuştu. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler