131019098
29 Mart 2024, Cuma

SİYASİLERDEN AŞI ÇAĞRISI

17 Ağustos 2021, Salı 06:06

     


Son dönemde gündemde olan aşı karşıtlığı konusunu siyasi partilerin Aliağa’daki ilçe başkanlarına sorduk. BaşkanIar, Aliağalı vatandaşlara aşı olma çağrısında bulundu.

Pandemi döneminde virüsün yayılmasını engellemek ve hastalığın tahribatını azaltmak amacıyla aşı olmak büyük önem taşıyor. Ülkemizde vatandaşların aşı olması konusunda çeşitli kampanyalar düzenleniyor. Aşı olunması içi yapılan kampanyaların yanı sıra, aşı karşıtı oIanlarda mevcut. Aşı karşıtı olanlarda aşı seslerini sosyal medya veya benzeri yollarIa duyurup aşı olmayacaklarını ifade ediyor. Biz de bu durumla ilgili ne düşündüklerini siyasi partilerin Aliağa’daki ilçe başkanlarına sorduk.

Hamdi Erdem, “Lütfen herkes aşısını olsun”

Konuyla ile ilgili alakalı açıklamada bulunan AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Hamdi Erdem, “Sağlık Bakanlığımız 15 yaş üstüne ve kronik hastalığı olan 12 yaş üstüne de aşı yapılma hakkı tanımladı. Hastalığı geçirenler içinde aşı uygulaması üç aydan bir aya indirildi. Aşı olunması hastalığa karşı koruma günü arttırıyor. Aşı olmayan insanların hastalığı aşı olan insanlara bulaştırması muhtemel sonuç. Aşı olmamız şart. Bunu bizim devletimiz ücretsiz yapmakta. Aşılamanın yapılması için gerek köylere mobil aşı ekipleri gönderilmekte. Gerekse iş yerlerimize ekiplerimiz gidip vatandaşlarımızı aşılıyor. Bu durum ülke genelinde olduğu gibi Aliağamızda da böyle. Pandeminin en az hasarla atlatılabilmesi için aşılanmamız şart. Türkiye olarak elimizden geleni yapmamız lazım. Devletimiz bu kadar imkanı sağlarken fert olarak bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız. Lütfen herkes aşısını olsun. Koronavirüsle yaşamayı öğreneceğiz. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmeliyiz.” Dedi.

Özlem Şan Oğuzhan, “Aşı karşıtlarını anlayamıyorum”

Konuyla alakalı açıklamada bulunan bir diğer isim CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ise, “ Aşı hakkı çıkan herkesin bir an önce aşılarını yaptırmasını istiyorum. Aşı karşıtlarını anlayamıyorum. Biran önce bu illetten kurtulmamız gerektiğine inanıyorum. Aşıya da güveniyorum. Her şeyin öncesinde bilime güveniyorum. O nedenle aşılamanın yapılması tarafındayım. Bütün Aliağa’yı da bu konu hakkında duyarlı olmaya davet ediyorum. Bir doktor eşi olarak da söylüyorum bütün Aliağa’yı aşı olmaya çağırıyorum. Yoksa bu illetten kurtulamayacağız.” Dedi.

Abdurrahim Aydemir, “Aşı olmak vatandaşlık görevimiz haline geldi”

Açıklamada bulunan MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ise, “ Aşı karşıtlığı bu şekilde devam ederse sonbahar ve kış dönemlerinde yeniden bir tam kapanmayla karşılaşabiliriz. Bir tam kapanmayı daha kaldırabilecek bir ekonomimiz olduğunu düşünmüyorum. Esnaf yaralarını sarabilmiş değil. Bu yüzden kulaktan dolma bilgilere vatandaşımızın önem vermemesini istiyorum. Tüm vatandaşlarımızın aşı olmasını bekliyorum. Aşı olmak vatandaşlık görevimiz haline geldi. Hem kendi sağlığımız açısından hem de çevremizdekileri korumak için aşı olmak durumundayız. Safsatalara kulak asmadan aşımızı olalım.” İfadelerini kullandı.

Yavuz Adar, “Biz aşılanmıyoruz demek doğru değil”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, “Ben iki doz aşısını da tamamlamış bir ilçe başkanıyım. Teşkilatımızda çoğu arkadaşımız aşılamasını yaptı. İYİ Parti olarak bilimle ters düşecek aksi bir görüş düşünemeyiz. Dolayısıyla aşılanmanın bu kadar önemli olduğu bir dönemde biz aşılanmıyoruz demek doğru değil. Geçmişte de bu tür hastalıkların çözümü aşı sayesinde olmuştur. Özgür bir yaşamın sürekliliği için çağımızın hastalığına karşı aşılanmamız şart. Ülkemizde de ciddi manada aşılanmayan insan var. Bilimin, Dünya Sağlık Örgütü’nün, Sağlık Bakanlığımızın çağrılarına kulak vermemiz gerekiyor. İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı olarak ilçemizde yaşayan herkesi aşı olmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

(Esin Çetin) 







 
Son Eklenen Haberler