131019098
19 Nisan 2024, Cuma

YEŞİLTEPE, “ BU ZAM TEKLİFİ MEMURA VE MEMUR EMEKLİSİNE AÇ KALIN DEMEKTİR”

17 Ağustos 2021, Salı 06:04

     


DİSK’e bağlı Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, hükümetin memur ve memur emeklisi maaşlarına yapmayı düşündüğü zam teklifi ile ilgili açıklamada bulundu. Yeşiltepe açıklamasında, “Bu zam teklifi memura ve memur emeklisine aç kalın demektir” dedi.

DİSK’e Bağlı Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe hükümetin memur ve memur emeklisi maaşlarına yapmayı planladığı zam teklifi ile ilgili olarak bir basın açıklaması düzenledi. Yeşiltepe açıklamasında, “Hükümet ve Memur-Sen arasında 6,5 milyon memur ve memur emeklisini kapsayan toplu sözleşme sürecinde ülkenin Çalışma Bakanı tarafından hükümetin yeni teklifi açıklandı. Memurların ve memur emeklilerinin yaşam şartları göz ardı edilerek; yüzde 45’lerde seyreden gerçek enflasyona karşın hükümet, memur ve memur emeklisine 2022'nin ilk 6 ayında yüzde 5, ikinci 6 ayında yüzde 6, 2023'ün ilk ve ikinci 6 ayı için yüzde 6+6 ve enflasyon farkı teklif etti. DİSK Emekli-Sen olarak hükümet ile sarı sendikanın oturduğu bu masadan çıkacak olan sonucun da bu tekliften farklı olmayacağının farkındayız. Açlık sınırının 2.903 TL, yoksulluk sınırının 9.457 TL’ye dayandığı bir dönemde memur ve memur emeklilerini açlığa, yoksulluğa, sefalete mahkûm eden bu teklif, bu ülkenin emekçisinin ve emeklisinin aklıyla alay etmekten başka bir anlam ifade etmemektedir. Yalnızca elektriğe yapılan yüzde 15; doğalgaza yapılan yüzde 12’lik zam karşısında memur ve memur emeklilerine teklif edilen zam oranı şimdiden erimiş durumdadır. Yüzde 30’lara varan mutfak enflasyonu karşısında ise yapılan zam teklifi memura ve memur emeklisine aç kalın demektir. Bu masa, memur ve memur emeklilerinin kıt kanaat geçinerek hükümete ve hükümet yanlısı sendikacılara boyun eğmesini istemektedir. Bu masa, memur emeklilerinin evlerinde, üstelik böylesi zorlu bir pandemi sürecinde, ellerine geçmeden eriyen üç kuruş ile ölümü beklemesini istemektedir.” İfadelerini kullandı.

“Ücret politikalarınız doğru ve meşru değildir”

İktidarın ücret politikalarının yanlış olduğunu belirterek sözlerine devam eden Yeşiltepe, “Bu masadan çıkacak sonucu gazetelerde, televizyonlarda “memur ve memur emeklisine zam müjdesi” diye duyuracak olanlara şimdiden bildiriyoruz: Bu ülkenin emekçisi ve emeklisi talepleri karşısında üç maymunu oynayanların tam karşısındadır. Bu ülkenin emekçisi ve emeklisi için yapacağınız zamlar ve vereceğiniz “zam müjdeleri” yok hükmündedir! Bir kez daha haykırıyoruz: Ücret politikalarınız doğru ve meşru değildir! Ne sarı sendikayla oturduğunuz masayı kabul ediyoruz ne de emekçi ve emekli karşıtı ekonomi politikalarınızı! Bir kez daha haykırıyoruz: Bizler yoksulluk sınırının altında geliri olmayan tek bir aile, tek bir işçi, emekçi ve emekli kalmayıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizler, bu ülkenin işçilerinin, emekçilerinin, emeklilerinin toplu sözleşme masasında tam temsili sağlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Yaşasın DİSK. Yaşasın Emekli-Sen. Yaşasın örgütlü mücadelemiz.” Şeklinde konuştu.

(Esin Çetin)







 
Son Eklenen Haberler