131019098
26 Nisan 2024, Cuma

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI

17 Eylül 2019, Salı 07:02

     


Aliağa’da ‘İlköğretim Haftası’ kutlamaları gerçekleştirildi. Kutlama etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp Aliağa Petkim İlkokulu’ndaki etkinliklerle son buldu.

Aliağa’da 2019/2020 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2019 Pazartesi günü 16 Bin 557 öğrencinin ders başı yapması ile başladı. 62 okulda, Bin 285 öğretmen görev yaptı. Her yıl Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen İlköğretim Haftası kutlamaları bu yıl da Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan çelenk sunumuyla başladı. Kutlama etkinliğine Kaymakam Kazım Tekin, Garnizon Komutanı Alb. Faruk Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“Amaç ülkemize çağdaş nesiller yetiştirmek”

Etkinlikler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk anıtına sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Kutlama programı Aliağa Petkim İlkokulu’ndaki etkinliklerle devam etti. Daha sonra Aliağa Kaymakamı Kazım Tekin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Kaymakam Tekin, “Bugün yeni bir eğitim öğretim yılının açılışı için buradayız. Eminim kıymetli öğrencilerimiz bu yaz dönemini verimli bir şekilde ve biraz da dinlenerek yeni eğitim öğretim yılına hazırlanarak geçirmişlerdir. Umarım öğretmen arkadaşlarımız da kendilerini yenileyecek zaman bulmuşlardır. Bu yılın başta öğrencilerimizin ve öğretmen arkadaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim öğretimimizin temel amacı ülkemize çağdaş nesiller yetiştirmek ve iyi bir vatandaş yetiştirmektir. Bu amaçlar doğrultusunda öğretmen arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

“Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum”

Aliağa Kaymakamı Kazım Tekin’in ardından Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çağırıldı. Bayhan konuşmasına protokol üyelerini, öğrenci ve öğretmenleri selamlayarak başladı. Bayhan, “ Yeni bir eğitim yılının ilk gününde sizlerle Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli meslektaşlarımla birlikte olmanın farklı bir heyecanı ve gururu içerisinde sizleri saygıyla selamlıyor yeni eğitim öğretim yılının başta çocuklarımız olmak üzere tüm milli eğitim camiasına siz değerli velilerimize, öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Eğitim ve eğitimcinin millet hayatındaki yeri inkarı mümkün olmayan bir gerçektir. Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içerisine almak çağı yakalayabilen ve hatta aşan toplumlar için temel ve en vazgeçilmez bir unsurdur. Okul çağına gelen her çocuğumuzun eğitim öğretime erişimini sağlamak kaliteli bir biçimde eğitimini vererek yükseköğretime hazırlamak ilgi ve yeteneklerinin gelişmesini sağlamak ve nihayetinde ülkesine bağlı, milletini seven, değerlerine sahip çıkan ve mutlu bireyler yetiştirmek başta bizler olmak üzere hepimizin görevidir.”ifadelerini kullandı. Protokol tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Folklor gösterileri sahnelendi. Etkinlikler sonrasında protokol üyeleri sınıf ziyaretlerinde bulunuldu. İlköğretim Haftası boyunca Aliağa’da Anaokullar, ilkokullar ve ortaokullarda etkinlikler düzenlenecek.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler