131019098
19 Mart 2024, Salı

İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTILARI SONA ERDİ

17 Ekim 2020, Cumartesi 07:01

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in büyükşehir ve ilçe belediyeler arasındaki koordinasyonu sağlamak, yurttaşların sorunlarına hızla çözüm üretmek amacıyla başlattığı ilçe belediye başkanları toplantıları tamamlandı. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın mazereti nedeniyle katılamadığı toplantıların sonuncusunda Başkan Soyer, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın sunumunu dinledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, 30 ilçede hizmet sürelerinin 500 gününü tamamlayan ilçe belediye başkanları ile yaptığı toplantıları, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'ın sunumunu dinleyerek tamamladı. Karaburun'da yaptıkları yatırım, devam eden çalışmalar ve hayata geçirmek istedikleri projeler hakkında bilgi veren Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçenin çevre koruma alanı ilan edilmesinden dolayı gelir kaybı yaşadıklarını vurguladı. Bu süre içinde belediyenin öz kaynakları ve personeli ile hizmet etmek için seferber olduklarını dile getiren Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e ve belediye bürokratlarına yapılan alt yapı yatırımları ve yol düzenlemeleri için teşekkür etti. Erdoğan, bölgenin agro turizme doğru kaydığını kaydederek bu yöndeki taleplerini dile getirdi.

Desteğimiz sürecek

Karaburun'un tarım ve turizm alanında ülkenin odak noktalarından biri haline gelebileceğini belirterek, ilçenin bu alanda gelişmesi için gereken desteği vereceklerini belirtti. Karaburun'un ihtiyacı olan alt yapı yatırımlarına kavuşması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Soyer, "İZSU Genel Müdürlüğümüz ilçenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan içme suyu, kanal alt yapısı ile ilgili ciddi yatırımlar yaptı. 130 milyon liralık bir yatırım söz konusu. Arıtma tesisi ile ilgili de çalışmalar sürüyor" diye konuştu. Başkan Soyer, 2021 yılında ilçe belediyelerinin hangi projelerine ne kadar kaynak ayıracaklarını işlerin aciliyetine göre planlayacaklarını dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilçe belediye başkanları toplantısını 26 Eylül'de başlatmıştı. İlçe belediye başkanları toplantıları mazereti nedeniyle planlanan tarihte gelemeyen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran dışında bugün dördüncü buluşmada tamamlanmış oldu.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler