131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

KÖSTEMKOY’DAKİ 7 YAPIYA YIKIM KARARI

17 Aralık 2019, Salı 06:21

     


Aliağa Çaltılıdere Mahallesi’nde bulunan Köstemkoy’daki bazı evler için orman arazisi üzerinde bulundukları gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Kendilerine tebliğ edilen mahkeme kararı sonrası yıkım çalışmaları başlatılan 7 hanede yaşayan vatandaşlar konuyla ilgili yetkililerden yardım bekliyor.

Aliağa Çaltılıdere Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Köstemkoy’daki 7 ev için orman arazisi üzerinde bulunduğu gerekçesiyle mahkemece yıkım kararı verildi. İmar Barışı'ndan yararlanarak Yapı Kayıt Belgesi de aldıklarını söyleyen ev sahipleri yıkım kararı ile büyük şaşkınlık yaşadı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait iş makineleri dün sabah saatlerinde başlatılan yıkım çalışmaları için bölgeye sevk edildi.

Yıkım işlemi yapılacak olan evlerden bazılarındaki eşyalar görevli memurların nezaretinde nakliye araçlarına yüklendi. Olası bir gerginliği önlemek amacıyla bölgede çok sayıda jandarma ekibi de hazır bulundu. Bazı ev sahipleri duruma itiraz ederken bazıları da çaresizce olan biteni izledi.

Yıkım kararı çıkan evlerin sahipleri, “Bu evler orman vasfını yitirmiş alanda bulunuyor. Belediye buraya elektrik ve su göndermiş. Biz bu evlerin vergisini ödüyoruz. İnsanlar burada 80’li yılların başından bu yana ikamet ediyor. Bugün yıkım için geldikleri 7 hanenin sahipleri yapı kayıt belgelerini dahi aldı. Bizim tek sıkıntımız tapumuzun olmaması. Tapu olmadığı için bu sıkıntılarla karşılaşıyoruz.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler