131019098
19 Mart 2024, Salı

KISA DÖNEM ERLER YEMİN ETTİ

18 Ocak 2021, Pazartesi 06:48

     


Yeni Şakran Mahallesi’nde bulunan Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda, temel acemilik eğitimini tamamlayan 70 kısa dönem er için yemin töreni gerçekleştirildi.

Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı’nda kısa dönem olarak temel acemilik eğitimini tamamlayan 70 er için yemin töreni yapıldı. 2000-4-2 kısa dönem erlerin yemin törenine; İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Dursun Değirmenci, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Rıfkı Kulaksız, Aliağa Cezaevi Jandarma Tabur Komutan Vekili Binbaşı Bülent Usta katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Dursun Değirmenci bir konuşma gerçekleştirdi. Albay Değirmenci, “İçeceğiniz bu ant, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğün, emirlere mutlak itaatin ifadesi ve aynı zamanda kanun ordusu jandarmanın bir mensubu olduğunuzun kabul belgesidir.” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin sarsılmaz omuzlarında yükselecek”

Yemin eden erlerin, Jandarma teşkilatının birer ferdi olarak, birlik ve beraberlik içerisinde yeminlerine bağlı kalıp, emniyet ve asayişi sağlayacaklarını, her türlü şer unsurlarına karşı mücadele edeceklerini vurgulayan Albay Dursun Değirmenci, “Taşıdığınız üniformanın yüce Türk Ulusunun şerefinin simgesi olduğunu ve yurdumuzun en ücra köşesinde bile sizlerle onurlanacağının bilincinde hareket ederek, Jandarma Genel Komutanlığı’nın bir temsilcisi olduğunuzu asla unutmayınız. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan; kanun ve nizamı, doğruluk ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız, kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir" dedi.

Albay Dursun Değirmenci’nin konuşmasının ardından kısa dönem erler yemin etti. Eğitim ve sporda başarılı olan askerlere ödüllerinin verilmesinin ardından yemin töreni sona erdi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler