131019098
29 Mart 2024, Cuma

MÜFTÜ DEMİRYÜREK’TEN ÜÇ AYLAR MESAJI

18 Şubat 2021, Perşembe 06:27

     


Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek, üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili ile ilgili mesaj yayınladı.

Aliağa Müftüsü Süleyman Demiryürek üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeniyle Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulundu. Demiryürek, “13 Şubat 2021 Cumartesi günü Ramazan'ı Şerif ayının habercisi, üç ayların birincisi olan Receb-i Şerif ayına girdik. Bu mübarek ayların tüm İslam alemi, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. Halk arasında üç aylar diye bilinen Receb, Şaban, Ramazan aylarını kıymetli kılan, bu ayların içinde meydana gelmiş olan Müslümanlar ve insanlık alemi için büyük önem taşıyan bir takım hadiselerin, mucizelerin yaşanmış olmasıdır. Recep tohum ekme, Şaban sulama, Ramazan ise hasat ayıdır. Rabbim bu ikramlardan mahrum bırakmasın.” dedi.

“Günahlarımızın ve hatalarımızın bağışlanması için Rabbimize el açacağız”

Demiryürek açıklamasında, üç aylardaki kandillere ve önemli gecelere değinerek, “Ey iman edenler! Allah’a itaatsizlikten sakının. Herkes yarın için ne hazırladığına baksın. Allah’a itaatsizlikten sakının; şüphesiz Allah, yapıp ettiklerinizden haberdardır. Bu ayetin ışığında ahirete bugünden hazırlık yapma noktasında bizim için fırsat olan ve hayatımızın muhasebesini yapmamıza vesile olan bu üç aylarda dört tane mübarek gece bulunmaktadır. Bunlardan birincisi; bu gece idrak edeceğimiz Regaip Kandili’dir. Regaip çok bağış ve bol ihsan demektir. Bu gece geçmiş günahlarımızın ve hatalarımızın bağışlanması için Rabbimize el açacağız. Hayatın dünyadan ve dünyalıktan ibaret olmadığını, Müslümanın maneviyatıyla varlığına değer kattığını her zamankinden daha fazla idrak edeceğiz. İkinci gece Recep ayının 27. gecesi olan Miraç Gecesi’dir. Miraç Gecesi yaratılmışlar içinde hiçbir beşere verilmeyen ikramın, ihsanın alemlerin efendisi olan Hz. Muhammed Mustafa’ya verildiği gecenin adıdır. Sözlerine devam eden Süleyman Demiryürek, “ Bu gece peygamber efendimizin meleklerin bile gidemedikleri, göremedikleri, bilemedikleri, çıkamadıkları yerlere Allah'ın izniyle çıktığı; ötelerin ötesini gördüğü ve dönüş yolculuğunda ümmetini de unutmayarak rabbimizin bize en güzel hediyelerinden birisi olan namaz hediyesini getirdiği gecenin adıdır Miraç.” ifadelerini kullandı. “Bin aydan daha hayırlı olan bir gece”

Üç aylar içerisindeki üçüncü gecenin Şaban ayının 15. gecesi olan Berat Gecesi olduğunu belirten Müftü Demiryürek, “Berat Gecesi, hidayet rehberimiz olan Kur'an-ı Kerim'in dünya semasına indiği, müminlerin kurtuluş beratını aldıkları gecenin adı. Her daim yönümüzün ve istikametimizin Beytullah yönünde olduğu şuurunu hatırlatan günün adıdır Berat. Dördüncü gece; Kadir Gecesi. Bu gece öyle bir gece ki bin aydan daha hayırlı olan bir gece. Bu gece meleklerin en büyüğü olan vahiy meleği Cebrail Aleyhisselam ile peygamberlerin en sevgilisi olan Hz. Muhammed Mustafa'nın buluştuğu gecenin adı. Bu gece Cenab-ı Allah'ın bütün alemlere göndermiş olduğu en güzel hediyenin, yani Kur'an'ın yeryüzünü nurlandırdığı gecenin adı. Bu kutlu geceyi içinde barındıran ay ise Ramazan Ayıdır.” ifadelerini kullandı.

“Bu ayları sadece Müslümanlar değil gayrimüslim tebaa da beklemiştir”

Üç ayların gelişini kutlayarak sözlerine dua ile devam eden Demiryürek, “Rahmet ayı, mağfiret ayı, cehennemden azat olma ayı, şeytanların zincire vurulduğu, cehennem kapılarının kapandığı, cennet kapılarının ardına kadar açıldığı, açların doyurulduğu, fakirlerin, fukaraların, yetimlerin, kimsesizlerin her zamankinden daha çok gözetildiği, paylaşmanın zirve yaptığı, pişirilen yemeklerin komşuya da ikram edildiği ayın adıdır Ramazan. Onun için yüzyıllardan bu yana bu ayları sadece Müslümanlar değil gayrimüslim olan tebaamız da beklemiştir. Müslümanların Ramazan ayı gelse de biz de nasiplensek diye. Ya Rab, bu aylar ve bu gecelerin manevi ikliminden bizleri mahrum eyleme. İşte bundandır sevincimiz. İşte bundandır yüreğimizin kıpır kıpır etmesi. İşte bundandır gözlerimizin gülmesi. Ya Rab, içinde bulunmuş olduğumuz Recep ve Şaban hürmetine günahlarımızı affeyle, tevbelerimizi kabul eyle, amellerimizi ve ibadetlerimizi bereketlendir. Bizleri başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerif ayına kavuştur.” dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler