131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

TARIMSAL FAALİYETLERE BİLİMSEL DESTEK İSTEDİLER

18 Mayıs 2019, Cumartesi 06:51

     


Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile Aliağalı muhtarlar, ilçedeki sivil topum kuruluşlarının temsilcileri ve üreticilerden oluşan heyet, Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ı ziyaret etti.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile muhtarlar, ilçedeki sivil topum kuruluşlarının temsilcileri ve üreticilerden oluşan heyet, Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ı ziyaret etti. Başkan Acar ve beraberindekiler, tarım ve hayvancılık gibi alanlarında bilimsel destek istedi. Ege Üniversitesi'nin İzmir, Ege Bölgesi ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Rektör Budak, "Ege Üniversitesi olarak bilgi birikimi ve tecrübelerimizi vatandaşlarımızla paylaşmaya önem veriyoruz. Notlarımızı aldık, akademisyenlerimiz üzerinde çalışacak ve bir yol haritası belirleyeceğiz." İfadelerini kullandı.

Rektör üreticinin sorunlarını dinledi

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Aliağa ilçesindeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini daha ileri seviyelere taşımak isteyen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile muhtarlar, ilçedeki sivil topum kuruluşlarının temsilcileri ve üreticileri ağırladı. Başkan Acar ve beraberindekiler, tarımla hayvancılık gibi alanlarında bilimsel destek istedi. Toplantıya, ziraat, iktisadi ve idari bilimler ile su ürünleri fakültelerinin dekan ve dekan yardımcıları da katıldı. Aliağa ilçesindeki tarımsal faaliyetlerle ilgili bilgi alan Rektör Budak, üreticilerin sorunlarını dinledi. EÜ'nün İzmir, Ege Bölgesi ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak önemli çalışmalarda bulunduğunu hatırlatan Rektör Budak, elde edilen çıktıların paylaşımı konusunda açık olduklarını söyledi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler