131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

TÜPRAŞ İŞÇİSİNE DESTEKLER SÜRÜYOR

18 Mayıs 2019, Cumartesi 06:31

     


Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ işvereni arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinin tıkanması nedeniyle bir aydır fabrika önünde eylemlerine devam eden işçilere destek ziyaretleri sürüyor. İşçilere Petrol İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova ve Petkim işçileri destek ziyaretinde bulundu.

Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ işvereni arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinin tıkanması nedeniyle bir aydır fabrika önünde eylemlerine devam eden işçilere destek ziyaretleri sürüyor. İşçilere Petrol İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova ve Petkim işçileri destek ziyaretinde bulundu.

“Biz hazırız”

Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, TÜPRAŞ işçisine destek ziyaretinde bulunan PETKİM işçisini selamlayarak sözlerine başladığı konuşmasına Petkim işçisine verdikleri coşkulu destekten dolayı teşekkür etti. TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu’na çağrıda bulunan Şube Başkanı Oktay, "Geçtiğimiz günlerde yaptığım konuşmamda değindim, “Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu yayınladığı bildiride üyelerimize yönelik sendikanız sizi yanlış yönlendiriyor” demiş. Biz hep aynı şeffaflıkla işçimizden hiçbir şey saklamadan bugüne kadar tüm müzakerelerimizi yürüttük. Buradan Yelmenoğlu’na tekrar sesleniyorum. Buyurun 4 bin 300 üyemizin gözü önünde müzakerelerimizi yürütelim. Biz hazırız. "diye çağrıda bulundu.

“TÜPRAŞ işçisi her hakkını bedelle kazandı”

Şube Başkanı Ahmet Oktay yaptığı konuşma sonrasında sözü Petrol İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova'ya verdi. Genel Mali Sekreter Turgut Düşova, TÜPRAŞ işçisini desteklemeye gelen Petkim işçisini selamlayarak sözlerine başladı. Düşova, "Değerli arkadaşlar sizlere 35 bin üyemizin selamını getirdim. Buradan da Batman'a, Kocaeli'ye, Kırıkkale'ye selam olsun.” İfadelerini kullandı. Petrol-İş Sendikası’nın kırk yıldır TÜPRAŞ'la sözleşme imzaladığını aktaran Genel Mali Sekreteri Düşova, "TÜPRAŞ işçisi her hakkını bedelle, mücadeleyle kazandı. Bizim bu haklarımızdan taviz vermemiz demek geçmişimize ve geleceğimize ihanet etmek demektir. TÜPRAŞ işvereni Petrol-İş Sendikası’nın kırk yıllık emeğine ihanet edeceğini asla düşünmesin, aklından bile geçirmesin." dedi. Her sözleşmenin TÜPRAŞ işçisi için umut olduğunu, yeni hak kazanmak olduğunu belirten Turgut Düşova, " Kimse kazanılmış haklarını kaybetmek için sözleşme yapmaz. Ey Koç Holding yöneticileri sizin gasp etmeye çalıştığınız bu üç maddeyi Petrol-İş Sendikası size asla teslim etmez. TÜPRAŞ işvereni bizleri Yüksek Hakem Kurulu’yla tehdit ediyor. Grev hakkı işçilerin en insani hakkıdır. Uluslararası sözleşmelere göre Türkiye'de bu sözleşmeleri tanımıştır. Grev hakkı meşru haktır. Siz bizi YHK ile tehdit ederseniz bizde bu meşru hakkımızı kullanmaktan asla kaçınmayız. 'şeklinde konuştu. Son sözlerinde TÜPRAŞ işverenini uyaran Düşova, " Göz diktiğiniz haklarımızdan vazgeçin. Aksi takdirde TÜPRAŞ işçisi kararlıdır. Bedeli ne olursa olsun bu mücadeleyi kazanacaktır. Nasıl olsa YHK var diye güveniyorsanız, bizimde 4 bin 300 üreten TÜPRAŞ işçimiz var. Bu mücadele tüm işçi sınıfının umudu oldu. Bu umudu asla düşürmeyeceğiz. "diyerek sözlerini sonlandırdı.

(ESİN ÇETİN)







 
Son Eklenen Haberler