TÜPRAŞ İŞÇİSİNE DESTEKLER SÜRÜYOR
18 Mayıs 2019, Cumartesi 06:31Tweet |
Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ işvereni arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinin tıkanması nedeniyle bir aydır fabrika önünde eylemlerine devam eden işçilere destek ziyaretleri sürüyor. İşçilere Petrol İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova ve Petkim işçileri destek ziyaretinde bulundu.
Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ işvereni arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinin tıkanması nedeniyle bir aydır fabrika önünde eylemlerine devam eden işçilere destek ziyaretleri sürüyor. İşçilere Petrol İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova ve Petkim işçileri destek ziyaretinde bulundu.
“Biz hazırız”
Petrol İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, TÜPRAŞ işçisine destek ziyaretinde bulunan PETKİM işçisini selamlayarak sözlerine başladığı konuşmasına Petkim işçisine verdikleri coşkulu destekten dolayı teşekkür etti. TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu’na çağrıda bulunan Şube Başkanı Oktay, "Geçtiğimiz günlerde yaptığım konuşmamda değindim, “Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu yayınladığı bildiride üyelerimize yönelik sendikanız sizi yanlış yönlendiriyor” demiş. Biz hep aynı şeffaflıkla işçimizden hiçbir şey saklamadan bugüne kadar tüm müzakerelerimizi yürüttük. Buradan Yelmenoğlu’na tekrar sesleniyorum. Buyurun 4 bin 300 üyemizin gözü önünde müzakerelerimizi yürütelim. Biz hazırız. "diye çağrıda bulundu.
“TÜPRAŞ işçisi her hakkını bedelle kazandı”
Şube Başkanı Ahmet Oktay yaptığı konuşma sonrasında sözü Petrol İş Sendikası Genel Mali Sekreteri Turgut Düşova'ya verdi. Genel Mali Sekreter Turgut Düşova, TÜPRAŞ işçisini desteklemeye gelen Petkim işçisini selamlayarak sözlerine başladı. Düşova, "Değerli arkadaşlar sizlere 35 bin üyemizin selamını getirdim. Buradan da Batman'a, Kocaeli'ye, Kırıkkale'ye selam olsun.” İfadelerini kullandı. Petrol-İş Sendikası’nın kırk yıldır TÜPRAŞ'la sözleşme imzaladığını aktaran Genel Mali Sekreteri Düşova, "TÜPRAŞ işçisi her hakkını bedelle, mücadeleyle kazandı. Bizim bu haklarımızdan taviz vermemiz demek geçmişimize ve geleceğimize ihanet etmek demektir. TÜPRAŞ işvereni Petrol-İş Sendikası’nın kırk yıllık emeğine ihanet edeceğini asla düşünmesin, aklından bile geçirmesin." dedi. Her sözleşmenin TÜPRAŞ işçisi için umut olduğunu, yeni hak kazanmak olduğunu belirten Turgut Düşova, " Kimse kazanılmış haklarını kaybetmek için sözleşme yapmaz. Ey Koç Holding yöneticileri sizin gasp etmeye çalıştığınız bu üç maddeyi Petrol-İş Sendikası size asla teslim etmez. TÜPRAŞ işvereni bizleri Yüksek Hakem Kurulu’yla tehdit ediyor. Grev hakkı işçilerin en insani hakkıdır. Uluslararası sözleşmelere göre Türkiye'de bu sözleşmeleri tanımıştır. Grev hakkı meşru haktır. Siz bizi YHK ile tehdit ederseniz bizde bu meşru hakkımızı kullanmaktan asla kaçınmayız. 'şeklinde konuştu. Son sözlerinde TÜPRAŞ işverenini uyaran Düşova, " Göz diktiğiniz haklarımızdan vazgeçin. Aksi takdirde TÜPRAŞ işçisi kararlıdır. Bedeli ne olursa olsun bu mücadeleyi kazanacaktır. Nasıl olsa YHK var diye güveniyorsanız, bizimde 4 bin 300 üreten TÜPRAŞ işçimiz var. Bu mücadele tüm işçi sınıfının umudu oldu. Bu umudu asla düşürmeyeceğiz. "diyerek sözlerini sonlandırdı.
(ESİN ÇETİN)

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

ALTO ve ALOSBİ iş birliğiyle düzenlenecek konferansta, vergi denetim süreçlerine

Devrimci Emekliler Sendikası (Dev Emekli-Sen) Aliağa Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu’nu

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan 8.hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK,

İstanbul SEO Ajansı, dijital dünyada işletmelerin başarısını önceleyen bir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TCDD ile ortak işletilen

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, Huracan

İzmir’de yaşayan SMA TİP 2 hastası Zümra bebek için seferberlik

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşından bu yana düzenlenen 228 operasyonda

İzmir Gemi Söküm Koordinasyon Grubu, Aliağa’daki gemi söküm

LOGISTECH Fuarı’nda gerçekleştirilen oturumda, Aliağa Limanları’nın

Aliağa Ticaret Odası, Pilz Türkiye ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenecek

2026 Mali Yılı Performans Programı ve 2026 Mali Yılı Bütçe Tasarısı, Aliağa

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen

Menemen’de görevli infaz koruma memuru Gökhan Haskan’ın DMD

Spor ayakkabılar, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kongrenin ardından göreve

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 7. haftasında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı Muş

Aliağalı taekwondocular, Arnavutluk'un Başkenti Tiran'da düzenlenen turnuvadan

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı

Hayat bazen insanın önüne kapılar kapatır, ama o kapıların ardında bambaşka