131019098
19 Mart 2024, Salı

Kocaer Çelik’ten Çalışanın Sağlığı Ve Güvenliği Için Robotik Çözüm

18 Mayıs 2022, Çarşamba 06:00

     


Sürdürülebilir büyüme stratejisiyle küresel arenada ülkemizi başarıyla temsil eden Kocaer Çelik, Ar-Ge ve mühendislik gücüyle geliştirdiği, sektöründe bir ilk olan robotik paketleme sistemiyle hedefine ulaştı.

Demir çelik sektöründe, endüstride dijital devrimi ifade eden Endüstri 4.0 uygulamaları; daha yüksek verimlilik, hatasız üretim, yeni iş ve hizmet modelleri geliştirilmesi için esneklik gibi faydalarının ötesinde iş kazalarını önleyerek can güvenliği ve çalışan sağlığı bakımından da önemli farklar yaratıyor. Sektörün önde gelen şirketlerinden Kocaer Çelik, demir çelik sektöründe dijital devrim alanında da öncülük yapıyor. Demir çelik sektörünün çelik profil segmentinde faaliyet gösteren, sektöründe ilklerin markası olan ve 60 yılın üzerinde köklü geçmişiyle ülkemize değer katan Kocaer Çelik; iş güvenliği, kapasite kazanımı, üretim verimliliği artışı ve yüzde 100 kontrol ile müşteri taleplerine uygun paketleme uygulamaları için başlattığı robotik paketleme projeleriyle sonucunda Çalışanının Sağlığı ve Güvenliği hedefine de ulaştı. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan ve ürünlerini 6 kıtada 140 ülkeye ihraç eden Kocaer Çelik, Türk çelik sektöründe robotik paketleme sistemini ilk uygulayan firma unvanını alırken, yeni nesil paketleme sistemlerine geçiş sürecinde mühendis kadrosu ve Ar-Ge çalışmaları ile üç üretim tesisinin tamamını kendi bünyesinde kurma başarısıyla da sektörde ulaşılması zor bir noktaya yükseldi.

Çalışanın Sağlığı ve Güvenliği İçin Robotik Çözüm

Kocaer Çelik, yenilikçi vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği dijitalleşme stratejileri ile robotik sistemlerinin üretim hattına entegrasyonunu sağladı. Her zaman insana saygıyı odağına alan, çevre, çalışan memnuniyeti ve iş güvenliği alanında birçok projeye imza atan Kocaer Çelik böylece hedefine ulaştı. Şirket, akıllı fabrika konseptine uygun olarak yapılan dijitalleşme yatırımlarıyla insandan sisteme geçiş süreçlerinde önemli projeler gerçekleştirirken, robotik paketleme sistemi ile iş gücü, iş güvenliği ve üretim verimliliği anlamında çok önemli kazanımlar elde etti. Şirket, insana saygı değeri kapsamında robotik ve mekatronik çözümleri ile üretim hatlarında güvenli bir çalışma ortamı yaratmayı başardı.

Yıllık 800 Bin Ton Kapasite

Aliağa’da yer alan 3 adet Çelik Profil Fabrikası ve yüzde 100 yerli sermaye ile faaliyetlerini yürüten, sektörde bir ilk niteliğinde olan ve iş güvenliğini en üst seviyeye taşıyan paketleme süreci için robotik paketleme hattını devreye alan ilk firma unvanını taşıyan Kocaer Çelik, vizyoner yapısı ile gelişen teknolojiyi çok yakından takip ediyor, yaptığı büyük yatırımlar ve Ar-Ge çalışmaları ile üretim teknolojisini sürekli güncel tutuyor. Tüm iş süreçlerini 2017 yılında inovasyon kategorisinde birincilik ödülü almış olan ERP/SAP sistemi üzerinden yürüten Kocaer Çelik, yenilikçi yazılım ve süreç geliştirmeleriyle de sektörünü ileriye taşıyor.

Projede Öncü İhracatta Şampiyon

Yapay zekâ uygulamaları ve veriye dayalı karar destek sistemleri ile tüm süreçlerin etkin bir şekilde optimize edilmesi, Kocaer Çelik’in 140 ülkeye çelik profilleri yenilikçi vizyonuyla ihraç etme başarısının temellerini oluşturuyor ve firma ihracatçı kimliği ile Türkiye adına önemli döviz girdisi sağlıyor.

Ülkemizin çelik profil alanında 2018’den bu yana Ege Bölgesi’nde üst üste ihracat şampiyonu olan Kocaer Çelik, İzmir bölgesinde yer alan yıllık 800 bin ton üretim kapasitesine sahip üç fabrikasıyla, enerji nakil hattı, güneş enerjisi altyapısı, yapısal çelik, ulaşım, madencilik, tünel, gemi inşa, tarım, makine imalat, savunma sanayi sektörlerine çözüm ortağı oluyor. Kocaer Çelik, ülkemize çelik sektöründe katma değerli ihracat katkısı sağlarken, insana saygıyı odağına alan, çevre, çalışan memnuniyeti ve iş güvenliği alanında birçok öncü projeyle birlikte çalışmalarına devam ediyor.

Kocaer Akademi’de sürekli eğitim

Sektöründe birçok ilke imza atan Kocaer Çelik, gelişim ve değişim faaliyetlerini bir çatı altında toplamak, değişime yön vermek amacıyla kurduğu “Kocaer Akademi” çatısı altında çalışanların iç ve dış eğitimlerle mesleki bilgi düzeylerini de geliştirmeye devam ediyor. Bireysel performans sistemi, 360 derece yetkinlik değerlendirmesi, kişiye özel yetkinlik ve yetenek planları, tüm çalışanlarına yönelik oluşturulan motivasyon planları da Kocaer Çelik’in çalışanları için güvenilir, yaratıcı, gelişime katkı sağlayan bir firma olmasını sağlıyor.

SERKAN SELİNGİL







 
Son Eklenen Haberler