131019098
7 Mayıs 2024, Salı

BAYHAN, YENİ SİSTEMİ ANLATTI

18 Haziran 2019, Salı 06:30

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, yeni tatil sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin tatil sistemlerinde yapılan değişim hakkında açıklamalarda bulundu. Sözlerine yeni tatil sistemi hakkında bilgiler vererek başlayan Bayhan, “Milli Eğitim Bakanlığımız tatil yapısında bir takım düzenlemeler yaptı. 13 haftalık yaz tatilinin iki haftası Nisan ve Kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlandı. 18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni çalışma takvimine göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı bir hafta öne çekilerek 9 Eylül 2019'da başlatılacak. Yeni çalışma takvimi ile öğrenciler, ara tatillerde dinlenme fırsatı elde etmenin yanında, öğrendiklerini kontrol edecek ve öğrenmelerini derinleştirecek. Ara tatiller öğrencilerin olası öğrenme eksikliklerinin derinleşmeden ve yeni konular eklenmeden telafi edilebilmesi için uygun bir zaman olarak planlandı.” İfadelerini kullandı.

“Öğretmenlerin tatil takvimi değişmeyecek”

Öğretmenlerin tatil takviminde değişiklik olmayacağını belirterek sözlerine devam eden Erdal Bayhan, “ Sadece eğitim yılı kapanışı ve açılışındaki seminer dönemlerinin birer haftası yıl içerisinde alınacak. Öğrencilerin tatilde olduğu ara dönemler, öğretmen ve okulların kurumsal işleyişe yönelik ara değerlendirmelerle gerekli iyileştirmeleri yapabilmeleri için de bir fırsat olacak. Ara Tatillerde veli toplantıları, zümre toplantıları, mesleki gelişim çalışmaları, kişisel ve sosyal gelişim etkinlikleri, okulların fiziki yenilenmeleri yapılacak. Bunun yanı sıra bir ana tema başlığında; bilim, kültür, sanat ve spor alanında etkinlikler planlanacak. Çocukların ara tatillerde huzurevleri ziyaretleri, yardımlaşma faaliyetleri, aile ziyaretleri, okul kulüp çalışmaları gibi toplumsal fayda çalışmaları yapmalarına imkân tanınacak. Okul öncesi, ilkokul 1.sınıf, ortaokul 5. Sınıf ve ortaöğretim 9. sınıf öğrencilerine uygulanan Oryantasyon Eğitimi okul açılmadan önceki hafta hayata geçirilmeye devam edecek.” Şeklinde konuştu.

“İnternetin esiri olmaktan kurtarmak gerekiyor”

Yaz tatilindeki öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulunarak sözlerine devam eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, “ Yaz tatilini internetin esiri olmaktan kurtarmak gerekmektedir. Eğer anne babalar çocukları için iyi plan yapamazlarsa çocuklar tüm yazı televizyon, internet başında geçirecektir. Bu da çocukların zihinsel, fiziksel gelişimini engelleyecek aynı zamanda da bazı problemlere zemin oluşturacaktır. Çocukların dil okuluna gitmesi onlara çok yönlülük kazandıracaktır. Ayrıca bu kurslar öğrencilere zamanı etkin kullanması ve yazın planlı geçmesi için de fayda sağlayacaktır.” Dedi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler