131019098
29 Nisan 2024, Pazartesi

SAMURLU’DA ENDÜSTRİYEL ORMAN KESİMİNE TEPKİ

18 Haziran 2019, Salı 06:25

     


Aliağa’nın Samurlu köyü sakinleri, köylerinde bulunan ormanlık alandaki çam ağaçlarının kesimine tepki gösterdi. Aliağa Orman İşletme Şefliği yetkilileri ise endüstriyel orman alanı olması nedeniyle kesimlerin planlı bir şekilde yapıldığını ve kesim yapılan bölgede yeniden ağaçlandırma çalışmalarının gerçekleştirileceğini belirtti.

Aliağa Orman İşletme Şefliği’nin, Türkiye genelinde başlatılan endüstriyel orman çalışmaları kapsamında Aliağa’nın Samurlu Köyü’ndeki ormanlık alanda ağaç kesim çalışması başlatması köy halkının bir kısmının tepkisine neden oldu. Ağaç kesiminin yapıldığı alanda bir araya gelen mahalle sakinleri köylerindeki Geriş ve Murat Dağı’nda bulunan çam ağaçlarının yok edildiğini öne sürdü. Köylüler, yapılan kesimler nedeniyle ağaçların dalları arasına yuva yapan birçok kuş türünün de bundan olumsuz etkilendiğini ve zarar gördüğünü belirtti. Aliağa’nın ağaç ve orman rezervinin son derece yetersiz olduğunu ifade eden köylüler, yetkililerden yapılan kesimlerin bir an önce durdurulmasını istedi.

Kesilen ormanların yerine yeni fidanlar dikilecek

Orman İşletme Şefliği yetkilileri ise yaptığı bilgilendirmede, Samurlu Köyü’ndeki ormanlık alanın endüstriyel orman alanı olduğunu, Türkiye genelinde bazı bölgelerde Orman Genel Müdürlüğü’nce endüstriyel plantasyon çalışması yapıldığını belirterek, Samurlu’da kesilen ağaçların yerine ıslah edilmiş tohumlardan elde edilen ve kısa sürede büyüyen fidanların dikileceğini söyledi. Köylülerin yeterli bilgiye sahip olmadıkları için sadece ağaç kesimi üzerine yoğunlaştıklarını belirten yetkililer, kurumlarının yılda ortalama 350 milyar fidan üretimi gerçekleştirdiğini ve 15 yılda da 49 milyon dekar alanda ağaçlandırma yaptığını vurguladı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler