131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

KARNE BASILI ORTAMDA DÜZENLENMEYECEK

18 Haziran 2020, Perşembe 06:33

     


Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan ile uzaktan eğitimin ne zaman sonlandırılacağı, karnelerin nasıl verileceği, telefi eğitimlerinin ne zaman başlayacağı, salgın döneminde sınıf geçme hakkında bir röportaj gerçekleştirdik. Bayhan açıklamasında, “Karne basılı ortamda düzenlenmeyecek” ifadelerini kullandı.

Aliağa Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan ile uzaktan eğitim, karnelerin nasıl dağıtılacağı ve telafi derslerinin nasıl yapılacağı, salgın döneminde sınıf geçme gibi konular üzerine bir röportaj gerçekleştirdik. Bayhan, konuyla ilgili açıklamasında, “Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, uzaktan eğitim süreci 19 Haziran Cuma günü sona erecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter'dan, uzaktan eğitim sürecine ilişkin paylaşımda bulundu. Selçuk açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız kabine toplantısı sonrasında okullarımızda yüz yüze eğitimin tamamlandığını açıkladı. 23 Mart Pazartesi başlattığımız uzaktan eğitim süreci. 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek. Telafi eğitimi ve diğer tüm detayları sizlerle ayrıca paylaşacağız," ifadesine yer verdi.” Dedi.

“Diplomalar öğrenciler tarafından teslim alınabilecek”

Açıklamasına karnelerin öğrencilere nasıl verileceği konusunda da değinen Aliağa Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, “Milli Eğitim Bakanlığı'nca ilkokul ve ortaokul karneleri elektronik ortamda erişime açılacak, liselerde ise ikinci dönem için karne basılı ortamda düzenlenmeyecek. Liselerde "teşekkür", "takdir", "onur" ve "üstün başarı" belgeleri ile diplomalar öğrenciler tarafından teslim alınabilecek. Kovid-19 salgını nedeniyle yığılmalara meydan vermemek için okul müdürlüklerince yapılacak planlama çerçevesinde 22 Haziran'dan itibaren diploma ve belgeler öğrencilere teslim edilmeye başlanacak.” İfadelerine yer verdi.

“Telafi eğitimi 31 Ağustos Pazartesi başlayacak”

Konuşmasına telafi eğitimlerinin hangi tarihlerde başlayacağını açıklayarak devam eden Bayhan, “Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'Resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi 31 Ağustos Pazartesi başlayacak ve üç hafta sürecek denildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da açıklamasında "Destekleme ve yetiştirme kursları ile telafi eğitimlerimize yıl içerisinde devam edeceğiz" dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: bu süreçte öğrencilerin okula uyumuna, psikososyal desteğe, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımlarının ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerin telafisine yoğunlaşacağını belirterek telafi eğitimlerin destekleme ve yetiştirme kursları ile yıl içerisinde süreceğini söyledi.” Dedi.

“Sorumluluk sınavları, 22-30 Haziran'da gerçekleştirilecek”

Bakan Ziya Selçuk imzasıyla 2019-2020 eğitim öğretim yılı yılsonu işlemlerine ilişkin illere yazı gönderildiğini söyleyen Bayhan, “Genelgede sınıf geçme ilgili tereddüt oluşturan hususlara açıklık getirildi. Buna göre, 2019-2020 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yüz yüze eğitim yapılamadan uzaktan eğitim ile tamamlanacak. Bu eğitim öğretim yılına ilişkin iş ve işlemler öğrencilerin birinci dönem puanı ve devamsızlık durumu dikkate alınarak yapılacak. Tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersleri bulunanlardan yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçecek. Alt sınıflar da dahil, başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise baraj, ders ayrımı yapılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. Sorumluluk sınavları, okul yönetimlerince gerekli tedbirler alınarak, 22-30 Haziran'da gerçekleştirilecek.”ifadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler