131019098
26 Nisan 2024, Cuma

MENEMEN, KAYMAKAMINI UNUTMADI

18 Haziran 2021, Cuma 06:05

     


17 Haziran 1919 tarihinde şehit edilen Kaymakam Kemal Bey adına, şehit edilişinin 102. yılında Menemen Belediyesi ve Menemen Liseliler Derneği işbirliğinde anma programı düzenlendi. Kurtuluş mücadelesi kahramanlarının rahmet, minnet ve şükranla anıldığı programda konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Kaymakam Kemal Bey’lerin oluşturdukları kıvılcımlar bir başka Kemal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gayretleri ile büyük bir yangına dönüşmüş ve sonuçta Menemen de 9 Eylül 1922 tarihinden Yunanlıların işgalinden kurtulmuştur” dedi.

Şehit Kaymakam Kemal Bey Anıtı önünde düzenlenen anma programına Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, siyasi partilerin temsilcileri, gaziler, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, eski dönem belediye başkanlarının torunları ve vatandaşlar katıldı.

Menemen Belediyesi karşısındaki Kaymakam Kemal Bey Anıtı önünde gerçekleşen anma programı saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ve Menemen Liseliler Derneği Başkanı Özcan Güleç anıta çelenk sundu.

Menemen Liseliler Derneği (MELDER) Başkanı Özcan Güleç yaptığı açılış konuşmasında, “Biz buraya vatanını, namusunu, şerefini canından daha çok seven Menemenimizin kahramanı Şehit Kaymakam Kemal Bey’i anmak için toplandık. Yıllardır burada toplanarak Şehit Kaymakam Kemal Bey’in ruhunu şad ediyoruz. Bize her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanımız Aydın Pehlivan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler