23 Ekim 2024, Çarşamba

Filistin’e destek için ’Hayır Çarşısı’

18 Aralık 2023, Pazartesi 06:45

     


Aliağa’da İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’ye destek olmak amacıyla Hayır Çarşısı oluşturuldu.

Aliağa Demokrasi Meydanı’nda Filistin ve Gazze için yardım amacıyla Hayrat İnsan Yardım Derneği Aliağa temsilciliği tarafından Hayır Çarşısı oluşturuldu. Hayır Çarşısına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken çarşıda gönüllülerinin hazırladığı ürünler satışa sunuldu. Çarşıdaki ürünlerin satışından elde edilecek gelirler Filistin’deki ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.

“Zulme sessiz kalmayacağız”

Hayrat İnsan Yardım Derneği Aliağa temsilcilisi Talha Eray Şengöz, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’e uyguladığı zulme sessiz kalamayacaklarını dile getirerek “Hayır çarşımız tamamen Filistinli kardeşlerimize destek mahiyetinde açılmıştır. Halkımızın ciddi teveccühü var. Burada sattığımız ürünlerin hiçbirisi İsrail malı değil. Burada hem boykotumuzu yapıyoruz hem de kendi esnafımıza, insanlarımıza destek amacıyla tamamen yerli ve helal malzemelerden satış yapıyoruz. Kararınca tarafımızı belli ediyoruz. Cenabı Hakka niyaz ediyoruz. Satılan bütün malzemelerin ücretlerini Filistin’deki kardeşlerimize göndereceğiz” dedi.

Kaymakam Güney’den emeği geçenlere teşekkür

Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, insanlık tarihinin şahit olduğu en büyük zulümlerden birinin Filistin’de ve Gazze’de yaşandığını ifade ederek, “Vatandaşlarımız burada hem Filistin’de Gazze halkına maddi manevi destek sağlayacaklar hem de orada yaşanmış olan yaşanmaya devam eden soykırımı hissedecekler. Oradaki kardeşlerimizin acısını hissedecekler. Ben emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Filistin halkının barışa, huzura kavuşmasını diliyorum”

Yardım çadırının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise, “Hayrat Yardım Vakfımızın Filistin halkına destek için kurduğu yardım çadırının açılışını gerçekleştirdik. Bu sağduyuyu gösteren Hayrat Vakfına, yönetimine ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Karınca misali bizim tarafımız bellidir. Nemrut’un ateşine su taşımaya devam edeceğiz. Bir an önce Filistin halkının barışa, huzura kavuşmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

 







 
Son Eklenen Haberler