131019098
19 Mart 2024, Salı

ALİAĞA’YA İKİ BAL ORMANI KURULACAK

19 Ocak 2021, Salı 07:19

     


Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı, ilçeye, biri Dumanlı Dağı, diğeri Güzelhisar’da olmak üzere iki bal ormanı kurulacağını açıkladı.

Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı, ilçede iki ayrı bölgede bal ormanı kurulacağını duyurdu. Bal ormanlarından birisinin Dumanlı Dağı eteklerinde bulunan Akçakese Mevkii’ndeki 1 hektarlık alana, diğerinin ise Güzelhisar Mahallesi Elbirdi Mevkii’ndeki 1 hektarlık alana kurulacağını söyleyen Karcı, kiralama ve yer teslimi işlemlerinin tamamlandığını ifade etti. Bayram Karcı; Tarım ve Orman Bakanlığı, Aliağa Belediyesi, Aliağa Ticaret Odası, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ile Aliağa Orman İşletme Şefliği’nin destekleriyle kurulacak olan bal ormanlarının ilçede arıcılığın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

“Arılar yok olursa tarımsal üretim de azalır”

Kurulacak bal ormanları ile ilçede kaliteli ve organik bal üretiminin artacağını, bu projenin arıların hayatını sürdürebilmesi için de çok önemli olduğunu ifade eden Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı, “Bal üretiminin yanı sıra doğada tozlaşmayı da sağlayan arılar yok olursa tarımsal üretim de azalır ve zarar görür. Bunun için arıların var olması ve sağlıklı ortamlarda yaşaması gerekiyor. İlçemize kurulacak olan bal ormanları bu anlamda da büyük önem arz ediyor. İki bal ormanının da ilçemize kazandırılmasına destek sağlayan kurumlarımıza birlik üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler